Hyppää sisältöön

Huuhkajavahti Carljohan Eriksson valittiin Ruotsissa Allsvenskanin kuukauden pelaajaksi

Suomalaisvahti piti maalinsa koskemattomana kahdeksassa peräkkäisessä pääsarjaottelussa ja oli erittäin lähellä Ruotsin ennätystä.

Carljohan Eriksson. Kuva: AOP

Mjällbyn suomalaismaalivahti Carljohan Eriksson on valittu Ruotsin Allsvenskanin lokakuun pelaajaksi (siirryt toiseen palveluun). Eriksson piti maalinsa puhtaana kahdeksassa peräkkäisessä liigaottelussa ja jäi vain 16 minuutin päähän Allsvenskanin ennätyksestä.

Suomalaisvahdin nollaputki on vieläkin pidempi, mikäli mukaan lasketaan syyskuun alussa pelattu Wales-maaottelu. Eriksson torjui ottelussa Harry Wilsonin antaman rangaistuspotkun.

Eriksson ei päästänyt Ruotsin pääsarjassa maaliakaan 793 minuuttiin, mutta IFK Göteborgin Calle Johansson pilasi ennätysjuhlat ohittamalla suomalaisvahdin lokakuun lopulla pelatun ottelun 28. minuutilla. Mjällby hävisi pelin lopulta 1–3.

Eriksson piti maalinsa koskemattomana kahdessa ottelussa lokakuussa. Mjällby kukisti sarjakärki Malmön 1–0 ja Kalmarin peräti 4–0. Marraskuun alussa Mjällby ja Eriksson nollasivat mitalitaistossa mukana olevan Hammarbyn, joka taipui 0–2.

Kaikkiaan 17:ssä pelaamassaan pääsarjaottelussa Eriksson on pitänyt nollat kymmenessä. Mjällby on 16 joukkueen sarjassa sijalla 12.

Eriksson siirtyi HIFK:sta kaudeksi 2018 Ruotsin kentille, toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Jönköpings Södraan. Jönköpingistä tie vei seuraavalla kaudella samalla sarjatasolla pelaavaan Mjällbyyn. Mjällby nousi kuitenkin kaudeksi 2020 korkeimmalle sarjatasolle Allsvenskaniin.

Eriksson pääsi Huuhkajien mukaan ensimmäistä kertaa maaliskuussa. A-maajoukkuedebyyttinsä hän teki juuri syyskuun Wales-ottelussa. Eriksson on Huuhkajien mukana myös marraskuun MM-karsintaotteluissa.

Lue myös:

.
.