Anne Kyllönen perjantain paras suomalainen Oloksella – ylsi sprintin finaalissa toiseksi ja jätti taakseen muun muassa Natalia Neprjajevan

Kyllönen jäi kilpailun voittaneesta Saksan Laura Gimmleristä 0,41 sekuntia. Oloksen tykkikisat jatkuvat lauantaina naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailulla.

Anne Kyllönen hiihti viikko sitten Suomen Cupin kilpailussa Vuokatissa. Kuva: Lehtikuva

Anne Kyllönen oli perjantain suomalaisnimi Oloksen Tykkikisoissa Muoniossa. Kyllönen ylsi naisten perinteisen sprintin finaalissa toiseksi jääden saksalaisvoittaja Laura Gimmleristä 0,41 sekuntia. Gimmlerin maannainen Victoria Carl oli kolmas jääden kärjestä 0,70 sekuntia.

Kyllönen jätti finaalissa taakseen muun muassa venäläistähti Natalia Neprjajevan, joka oli finaalin viides (+1,06).

Miesten kisan vei Venäjän Sergei Ustjugov, joka päihitti täpärästi maanmiehensä Aleksandr Terentjevin (+0,01). Italian sprinttitykki Federico Pellegrino oli kolmas (+0,5) ja Obertsdorfin norjalainen MM-mitalisti Erik Valnes neljäs (+0,61). Miesten finaalissa ei suomalaisia nähty.

Suomen kärkinimistä Oloksella nähdään viikonloppuna Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Iivo Niskanen.

Lauantaina Oloksella on vuorossa naisten 10 ja miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu ja sunnuntaina samat matkat vapaalla hiihtotavalla.

Lue myös: