Teemu Pukin Norwich vahvisti uudeksi managerikseen entisen Aston Villa -luotsi Dean Smithin – "On upeaa päästä takaisin"

Valioliigaseura Norwich on nimittänyt Dean Smithin virallisesti joukkueen uudeksi päävalmentajaksi 2,5 vuoden sopimuksella. Smith valmensi Aston Villaa kolmen vuoden ajan ennen viikon takaisia lähtöpasseja.

Smithin toivotaan kääntävän sarjajumbona olevan Norwichin osakkeet nousuun. Joukkue on kerännyt 11 ottelusta vain viisi pistettä. Kuva: All Over Press

Teemu Pukin edustaman Norwichin uusi manageri on Aston Villasta vastikään potkut saanut englantilainen Dean Smith, 50. Yle kertoi asiasta jo lauantaina brittiläisen BBC:n tietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun). Seura varmisti asian maanantai-aamuna kotisivuillaan (siirryt toiseen palveluun) ja kertoi Smithin sopimuksen olevan 2,5-vuotinen.

– Nämä seitsemän päivää ovat olleet aikamoista pyörremyrskyä, mutta on upeaa tulla takaisin ja työskennellä Norwich Cityn riveissä Valioliigassa, Smith kertoi seuran tiedotteessa.

Norwich erotti marraskuun alussa joukkueen kahdesti Valioliigaan nostaneen saksalaisen Daniel Farken, ja heti seuraavana päivänä birminghamilaisseura ilmoitti vapauttaneensa joukkuetta vuodesta 2018 manageroineen Smithin.

– Norwich on iso seura, jolla on suuri joukko kannattajia, jotka ymmärtävät täysin, mitä tarkoittaa olla osa seuraa ja sen yhteisöä.

– Olen aina työskennellyt parantaakseni ja kehittääkseni pelaajia – sen mukana tulee myös parempia suorituksia, Smith toteaa tiedotteessa.

Smithin apuna Aston Villassa työskennellyt Craig Shakespeare siirtyy niin ikään Norwichiin. Ennen Aston Villaa Brentfordia valmentaneen Smithin aika Birminghamissa oli menestyksekäs, sillä hän oli nostamassa seuraa Valioliigaan 2019 ja viemässä joukkueen Carabao Cupin finaaliin vuonna 2020.

Viime kausi päättyi sijaan 11, mutta kuluva kausi oli vaikea ja Aston Villa päätyi palkkaamaan Rangersista Liverpool-legenda Steven Gerrardin Smithin tilalle.

Norwich on kerännyt 11 ottelusta vain viisi pistettä, ja joukkue on Valioliigan hännillä.

Juttua muokattu 15.11. klo 10.41: Päivitetty virallistettu tieto Norwichin valmentajanvaihdoksesta ja lisätty Smithin kommentit.

Lue myös: