Lewis Hamilton aivan omilla lukemillaan F1:n aika-ajoissa – harjoituksia hallinnut Valtteri Bottas jäi kolmanneksi: "Olen hieman ihmeissäni nyt"

Lewis Hamilton oli omaa luokkaansa lauantaina aika-ajoissa. Max Verstappen oli toiseksi nopein, Valtteri Bottas kolmas. Historian ensimmäinen F1-kisa Losailin radalla Qatarissa starttaa sunnuntaina kello 16.

Lewis Hamilton otti paalupaikan Qatarin F1-kisaan. Kuva: All Over Press

Lewis Hamilton otti paalupaikan sunnuntaina ajettavaan kauden kolmanneksi viimeiseen F1-kisaan Qatarissa. Mercedeksen Hamilton ajoi aika-ajojen viimeisellä nopealla kierroksellaan huiman ajan Losailin radalla, jolla kisataan F1-sarjaa ensimmäistä kertaa.

MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen jäi Hamiltonin nopeimmasta kierroksesta peräti 0,455 sekuntia. Valtteri Bottas oli kolmas (+0,651).

Koko lähtöjärjestyksen sunnuntain F1-kisaan löydät jutun lopusta.

Hamiltonin viimeinen kierros aika-ajoissa oli timanttinen, eikä muilla kuskeilla ollut mitään mahdollisuutta vastata siihen omilla nopeilla kierroksillaan.

– Perjantai oli hankala minulle, harjoituksissa oli tosi vaikeaa, joten jouduimme tekemään paljon töitä insinöörien kanssa, puoleen yöhön asti, kertasi Hamilton aika-ajojen jälkeen.

– Muutokset näyttivät toimivan aika-ajossa, ja olen todella tyytyväinen onnistumiseen viimeisellä kierroksella. Se kierros oli todella kaunis suoritus. Rata on todella hieno, todella nopea, jatkoi Hamilton.

Bottas oli sekä perjantain jälkimmäisissä harjoituksissa että lauantain harjoituksissa koko porukan nopein. Suomalaiskuski olikin pettynyt kolmanteen lähtöruutuun.

– Hyvä viikonloppu aika-ajoihin asti minulle. Aika-ajoissa oli ongelmia ykkösmutkassa, enkä oikein saanut renkaita valmiiksi. Tein parhaani, mutta olen hieman ihmeissäni nyt, mitä tapahtui, harmitteli Bottas, jonka tärkeänä tehtävänä sunnuntaina on auttaa Hamiltonia mestaruustaistossa.

Valtteri Bottaksen tuima ilme kertoo, ettei aika-ajot sujuneet toivotusti. Kuva: All Over Press

Red Bullille iso pettymys – Alfa Romeon vauhti vaisua

Red Bullin toinen kuski Sergio Perez jäi aika-ajoissa peräti sijalle 11.

– Vauhtia puuttui hieman, on ollut hankalaa meille. Perez ei edes päässyt kolmanteen osioon, mikä kertoo, että on ollut normaalia hankalampaa meille. Silti pystyin taistelemaan kakkosruutuun, sanoi Verstappen aika-ajojen jälkeen.

Lisäksi muutama tunti aika-ajojen jälkeen tuli tieto, että Verstappenia uhkaa lähtöruuturangaistus. Verstappen menee F1-tuomariston kuultavaksi sunnuntaina kello 12. Kilpailu Qatarissa alkaa sunnuntaina kello 16.

Tuomaristo tutkii, rikkoiko Verstappen lauantaina aika-ajojen viimeisellä nopealla kierroksellaan keltaisiin lippuihin liittyviä sääntöjä. Pierre Gaslyn auto oli pysähtynyt maalisuoralla, kun hänen Alphataurinsa etusiipi oli hajonnut. Keltaisten lippujen alueella kuskin täytyy hidastaa vauhtiaan merkittävästi, sanovat F1-säännöt. Esimerkiksi Sebastian Vettel sai vastaavasta rikkeestä viiden lähtöruudun rangaistuksen Bahrainissa kauden alussa.

Red Bullin Max Verstappenilla riittää sunnuntaina tekemistä, ettei Lewis Hamilton kiri eroa mestaruustaistossa. Kuva: All Over Press

Pettymyksiä olivat myös McLarenin Daniel Ricciardo, 14. lähtöruutu, ja Ferrarin Charles Leclerc, 13. ruutu. McLarenin toinen kuski Lando Norris venyi kuitenkin aika-ajoissa kuudenneksi ja Ferrarin toinen kuski Carlos Sainz seitsemänneksi.

Alpinelta ja Alphataurilta nähtiin mainiot onnistumiset. Alpinen Fernando Alonso ajoi viidenteen ja Esteban Ocon yhdeksänteen lähtöruutuun. Alphataurin Gasly ylsi peräti neljänteen ja Yuki Tsunoda kahdeksanteen ruutuun.

Alfa Romeon vauhti ei missään vaiheessa viikonloppua ole vakuuttanut, ja se näkyi myös aika-ajoissa. Sekä Kimi Räikkönen että Antonio Giovinazzi jäivät aika-ajoissa ensimmäiseen osioon.

– Auto oli parempi nyt kuin aiemmin tänä viikonloppuna. Ei mitään, mistä voisin valittaa, mutta vauhtia ei ole vain tarpeeksi. Yritetään huomenna uudestaan ja katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi, mutta radalla on hieman vaikeaa ohittaa, kertasi 16. lähtöruudusta starttaava Räikkönen aika-ajon jälkeen.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Juttua päivitetty kello 20.20. Lisätty tieto, että tuomaristo tutkii Verstappenin mahdollista sääntörikettä aika-ajoissa.

Lue lisää: