Minetit juhlii kotiyleisön edessä MM-kultaa – "Tämä oli taideteos"

Mineteille MM-kulta oli kolmas joukkuevoimistelussa.

Minetit voittivat joukkuevoimistelun MM-kultaa
Minetit voittivat joukkuevoimistelun MM-kultaa

Tamperelainen Minetit on joukkuevoimistelun tuore maailmanmestari. Helsingin jäähallissa voimistellussa loppukilpailussa Minetit saavutti 19.550 pistettä ja kokonaistuloksen 38.750. Maailmanmestaruus on joukkueelle jo kolmas joukkuevoimistelussa.

Minetit paransi pauhaavan kotiyleisön edessä eilisen alkukilpailun tulosta.

Ylen lajiasiantuntija Tarja Rasimus-Järvinen luonnehti Minettien loppukilpailun koreografiaa vaativaksi.

– Tämä oli ehdoton taideteos. Musiikin ja liikkeen yhteneväisyys, esiintyminen sekä puvut – erittäin tyylikästä tekemistä. Tässä oli joukkuvoimistelua parhaimmillaan. Tässä ei menty siitä, missä aita on matalin. Se teki tästä hienon joukkuevoimistelusuorituksen, luonnehti Rasimus-Järvinen Minettien loppukilpailuohjelman jälkeen.

Minettien kapteeni Emmi Nikkilän mukaan joukkueen yhtenäisyys ja sitoutuminen ohjelmaan olivat maailmanmestaruuden takeena. Koronavirustilanteen vaikeuttaman harjoitusjakson jälkeen kilpailuihin palaaminen loi jännitystä joukkueessa.

– Olihan se spesiaalitilanne. Olimme kuitenkin harjoitelleet hyvin ja luoneet treenihallilla sellaisen tunnelman, että kisassa ei tarvinnut tehdä mitään ylimääräistä. Tämä on unelmien täyttymys, Nikkilä sanoi heti loppukisan jälkeen.

Loppukilpailu oli kovatasoinen. Venäläinen Madonna sijoittui toiseksi kokonaispisteillä 38.500. Myös se paransi sunnuntain loppukilpailussa pisteitään.

Pronssille voimisteli venäläisjoukkue Expressia. Joukkueen kokonaispisteet olivat 38.350.

Raivokkaasti kannustaneen kotiyleisön harmiksi OVO Team jäi neljänneksi, vaikka espoolaisjoukkueen loppukilpailusuoritus oli lauantain ohjelmaa ehjempi kokonaisuus.

OVO Team sijoittui neljänneksi joukkuevoimistelun MM-kisoissa.

Viktoria otti nuorten maailmanmestaruuden Venäjälle pistein 38.500. Minettien junioritiimi saavutti hopeaa ja OVOn junioritiimi pronssia.

Juttua päivitetty kello 14.52: Lisätty Minettien kapteenin Emmi Nikkilän kommentit.

Juttua päivitetty kello 16.16. Korjattu lyöntivirhe Minettien pisteissä. Oikeat pisteet 38,750.

Lue lisää: