Rosa Pohjolaisen keskeytys hämmensi Kalle Palanderia – Levillä nähtiin silti iloinen suomalaisyllätys: "Hän on aivan onnesta ymmyrkäisenä"

Riikka Honkanen laski ensimmäisellä kierroksella hienosti 18:nneksi. Lauantaina onnistunut Rosa Pohjolainen jarrutti yllättäen tuplaportin jälkeen ja keskeytti.

Riikka Honkaselta hieno onnistuminen Levillä
Riikka Honkaselta hieno onnistuminen Levillä

Suomalaisnaisten päivä Levillä alppihiihdon maailmancupin pujottelukisassa alkoi pirteällä yllätyksellä, kun Riikka Honkanen laski avauskierroksella upeasti 18:nneksi.

Honkasen uran paras sijoitus maailmancupissa on 30. sija suurpujottelusta keväältä 2019. Pujottelussa hän ei ole aikaisemmin yltänyt toiselle kierrokselle eli 30 parhaan joukkoon.

– Nyt on ihan eri meininki tässä hommassa oikeasti. Loistavaa, noin lasketaan! Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander riemuitsi selostamossa, kun Honkasen vauhti säilyi ja käännökset pysyivät laadukkaina vahvan alun jälkeenkin.

Katso Honkasen suoritus jutun pääkuvana olevalta videolta.

Honkanen, 23, jäi avauskierroksen voittajalle Petra Vlhovalle 1,67 sekuntia. Slovakialainen voitti eilen Levin ensimmäisen pujottelukisan.

– Nyt voidaan sanoa, että vihdoin Riikka Honkanen onnistuu tekemään sellaisen kisasuorituksen, mitä häneltä ehkä odotetaan, kun kuulee, miten hän esimerkiksi harjoituksissa laskee. Hän on aivan onnesta ymmyrkäisenä, selostaja Nina Vanhatalo sanoi.

Muutama vuosi sitten Honkasesta puhuttiin huippulupauksena, kun hän voitti suurpujottelussa nuorten MM-hopeaa vuonna 2016 ja MM-pronssia 2018.

Pohjolaisen keskeytys hämmensi

Lauantaina uransa parhaan maailmancup-sijoituksen (24.) laskenut Rosa Pohjolainen lähti sunnuntain kisaan itsevarmasti ja olikin toisissa väliajoissa Honkasen vauhdissa. 18-vuotiaan suomalaislupauksen kisa päättyi kuitenkin yllättävään keskeytykseen.

– Nyt on kriittiset paikat. Hyvin tulee edelleenkin. Ei ole totta, mitä sitten tapahtuu? Ei muuta kuin jarrut pohjaan ja tähän päättyy Rosa Pohjolaisen tämän päivän kisa, selostaja Nina Vanhatalo hämmästeli nopeasti tapahtunutta tilannetta.

Näin päättyi Rosa Pohjolaisen hyvin alkanut urakka Levin maailmancupissa.

Asiantuntija Kalle Palander joutui hetken miettimään, mitä Pohjolaiselle oikein tapahtui.

– Hän ei kääntänyt riittävästi tai ei kerennyt kääntää. Hän lähti väärään suuntaan tuosta tuplaportilta, jos ihan oikein ymmärrän. En ihan tajua, mitä siinä tapahtui, Kalle Palander pohti.

– Vähän mystiseksi jäi kyllä, Vanhatalo komppasi.

Hetkeä myöhemmin Palander teki johtopäätöksen, että Pohjolainen jatkoi liian suorassa linjassa tuplaportin jälkeen, minkä takia ei enää pystynyt kääntämään seuraavalle portille.

Naisten pujottelun toinen kierros alkaa kello 14.25 ja sitä voi seurata suorana TV2:ssa ja Areenassa. Suomalaisista mukana on Riikka Honkanen, joka on avauskierroksen jälkeen sijalla 18.

Lue myös: