Maajoukkueeseen noussut Remi Lindholm, 23, ällistyttää hurjalla treenillä – hehkuttaa Antti Tuiskun kuntoa: "Ei vielä ihan cupin pisteille"

Maastohiihtäjä Remi Lindholm nähdään tulevana viikonloppuna Rukalla ensimmäistä kertaa maajoukkueessa. Tuhat tuntia vuodessa harjoitteleva Lindholm treenaa toisinaan Antti Tuiskun kanssa. Kuuntele haastattelu jutusta.

Remi Lindholm saa Rukan maailmancupissa ison näyttöpaikan. Seuratasolla hän edustaa Imatran Urheilijoita. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Suomen hiihtomaajoukkueessa nähdään Rukan maailmancupissa viikonloppuna uusi mieshiihtäjä: 23-vuotias himoharjoittelija Remi Lindholm. Hän treenaa pop-laulaja Antti Tuiskun kanssa, tekee videoita sosiaaliseen mediaan ja treenaa lisää.

Lindholm sijoittui viikonloppuna Suomen cupissa Taivalkoskella 15 kilometrin perinteisellä kuudenneksi ja paikka maajoukkueessa avautui ensimmäistä kertaa.

Suomen koko joukkueen Rukalle löydät jutun lopusta.

Lindholm on Rukalla samassa ryhmässä Iivo Niskasen, Ristomatti Hakolan ja kumppaneiden kanssa.

– Juhlistin sitä tänään neljän tunnin hiihtolenkillä, se oli 65 kilometriä. Nyt on vähän koomainen olo. Se oli peruskestävyyslenkki. Keskiviikkona lähdetään Rukalle, Lindholm kertoo Yle Urheilun haastattelussa.

Kuuntele haastattelu alapuolelta.

Remi Lindholm kertoo kovasta harjoittelustaan. Haastattelijana Joel Holma.

Lindholm harjoittelee vuodessa keskimäärin 20 tuntia per viikko. Harjoitustunteja kertyy 365 päivässä yli tuhat.

– Joka kuukausi on noin sata tuntia treeniä. Talvella keskitytään enemmän kisoihin, mutta arkipäivisin tulee harjoittelua silti noin neljä tuntia päivässä.

– Pitää uskaltaa treenata ja tehdä rajuja ratkaisuja.

Lindholm kertoo, että edellinen lepopäivä oli viikko sitten, mutta se ei ollut oma päätös.

– Valmentajan päätös, Lindholm sanoo.

Remiä valmentaa oma isä, Glenn Lindholm, joka on entinen hiihtäjä. Myös hänet tunnettiin kovana harjoittelijana.

– Glenn on mentorina, ja itse päätän aika paljon, miten harjoittelen. Tämä on sellainen isä-poika-suhde.

Remi Lindholm on myös kova juoksemaan. Lindholm osallistui SM-maastoihin vuosi sitten. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

"Treenaako Remi jopa liikaa?"

Lindholm nousi pari vuotta sitten ykköshiihtäjäksi omassa ikäluokassaan Suomessa. Harjoitusasenne on huomattu, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Toni Roponen.

– Remi rakastaa harjoittelemista ja on kovan työnteon kautta ansainnut paikkansa Rukalla maajoukkueessa, Roponen alleviivaa.

Roposen mukaan Lindholmin harjoitusmäärät ovat poikkeukselliset 23-vuotiaalle hiihtäjälle Suomessa.

– Tuollaiset harjoitusmäärät ovat tutumpia Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä. Olen välillä vähän huolissani, treenaako Remi jopa liikaa ja liian kovaa? Mutta tämä on ollut hänelle hyvä harjoituskonsepti. Ei ole menestyminen ainakaan harjoitusmääristä tai asenteesta kiinni tulevaisuudessa. Remillä on lisäksi pilke silmäkulmassa.

Roposen mukaan Lindholmille hyvä tavoite Rukalla on, että kukaan kansallisesta ryhmästä ei nouse ohi. Roponen näkee Lindholmin parhaimmillaan pitkillä matkoilla, vapaalla hiihtotavalla 30–50 kilometrin kisoissa.

"Antti on hyvässä kunnossa"

Kovaa harjoittelee myös pop-laulaja Antti Tuisku, joka on ollut Lindholmille treeniseurana. Kovana hiihtofanina tunnettu Antti Tuisku on harjoittelut myös Krista Pärmäkosken kanssa.

Lindholm kertoo, että Tuisku pysyy hyvin mukana treeneissä. Myös pitkillä 40 kilometrin lenkeillä.

– Antti jaksaa painaa hyvin treeniä. Käytiin kesällä Espanjassa, jossa Antilla on kämppä. Paljon tuli juoksutreeniä 30 asteen helteessä. Viime talvena hiihdin hänen kanssaan Rovaniemellä. Antti on hyvässä kunnossa, mutta ei vielä ihan maailmancupin pisteille pääse.

Lindholm tekee treenaamisen ohessa sosiaaliseen mediaan videoita, joita hän kuvailee huumoripitoisiksi. Lindholm heittää läppää myös Yle Urheilun haastettelussa.

– En tee niitä kovin tosissani. Videoissa on hiihtoa ja normielämääni.

Lindholm hiihti maailmancupissa ensimmäistä kertaa viime talvena Salpausselällä kansallisessa ryhmässä. Hän sijoittui 15x15 kilometrin hiihdossa 48:nneksi.

Lindholm ei ole asettanut varsinaisia sijoitustavoitteita kaudelle. Maailmancupin pisteitä mies hamuaa.

– Toinen tavoite on saada Iivo Niskasen nimmari, Lindholm sanoo.

Yle välittää Rukan maailmancupin kanavillaan 26.–28. marraskuuta.

Lue myös: