Karri Kivestä Ässien uusi päävalmentaja – mestarivalmentaja yllättyi yhteydenotosta: "Asiaa täytyi sulatella"

Porin Ässät Suomen mestaruuteen keväällä 2013 valmentanut Karri Kivi palaa SM-liigaan.

Karri Kivi valmensi Ässät mestaruuteen keväällä 2013. Kuva: Miikka Jääskeläinen

Jääkiekon SM-liigaseura Porin Ässät on antanut potkut päävalmentajalleen Ari-Pekka Selinille. 58-vuotiaan Selinin korvaa Karri Kivi, joka siirtyy seuran päävalmentajaksi loppukauden mittaisella sopimuksella.

Kivi on Ässille tuttu valmentaja, sillä hän valmensi porilaiset Suomen mestaruuteen keväällä 2013. SM-kullan lisäksi Kivi on saavuttanut valmennusurallaan mestaruuden Nuorissa Leijonissa.

Viimeisimpänä Kivi valmensi SM-liigassa Ilvestä vuosina 2016–2019. Kaikkiaan Kivi on valmentanut SM-liigassa yli 300 ottelua.

Ässien yhteydenotto tuli Karri Kivelle yllätyksenä.

– Tämä tuli niin nopeasti ja yllättäen, että ihan jännittävää lähteä uuteen maailmaan. Tätä asiaa täytyi sulatella ja miettiä, kun yhteydenotto tuli niin yllättäen. En ollut tähän valmistautunut, Kivi muotoilee Yle Urheilulle.

Ässät on tällä hetkellä SM-liigassa viimeisellä sijalla 21 pisteellä. Yhden ottelun vähemmän pelannut JYP on pisteen päässä, mutta SaiPaan on eroa peräti kahdeksan pistettä.

– Kova paikka tässä on, se on ihan selvä asia. Tässä valmennushommassa ei kuitenkaan tarvitse muuta miettiä kuin seuraavaa harjoitusta ja siitä eteenpäin.

– Toivottavasti saamme jotain muutosta aikaiseksi.

Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttulan mukaan Kivi oli porilaisille paras vaihtoehto tähän paikkaan.

– Uskomme, että Karri pystyy omalla johtamisellaan ja kokemuksellaan selkeyttämään tilannettamme ja vapauttamaan suorittamista parantavaa energiaa joukkueessa. Karrilla on hyvä paineensietokyky ja malttia, jota muutostyössä aina tarvitaan. Hän on nähnyt Ässissä monia vaiheita, tunteiden kaikki ääripäät ja tietää mihin tulee mukaan, Kerttula kommentoi tiedotteessa.

Päävalmentaja Selinin lisäksi Pasi Arvonen jättää porilaisten valmennusryhmän. Kaksikko valmensi Ässiä kaudesta 2019–2020 lähtien.

– Olen todella todella pettynyt, että jouduimme tähän tilanteeseen. Emme ole onnistuneet saavuttamaan asetettuja tavoitteitamme urheilulliseen menestykseen liittyen ja meidän oli tehtävä tämä muutos, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi seuran tiedotteessa.

Ässien valmentajista Saku Martikainen, Timo Turunen ja Jaakko Rosendahl kuuluvat myös Kiven valmennusryhmään.

Ari-Pekka Selin valmensi Ässiä kaudesta 2019–2020 lähtien. Kuva: All Over Press

Juttua täydennetty 23.11.2021 klo 12.08 Karri Kiven kommenteilla.