Rauman Lukon riveissä peräti 11 koronatartuntaa – kaksi ottelua jää pelaamatta karanteenien takia

Rauman Lukon liigajoukkueen pelaajilla ja muulla henkilöstöllä on tehty koronatestit. Yhteensä tartuntoja löytyi 11 ja koko joukkue on nyt karanteenissa. Otteluja on jouduttu perumaan.

Rauman Lukon riveissä on todettu koronatartuntoja. Kuva on marraskuun alusta. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Peräti yhdellätoista Rauman Lukon liigajoukkueen jäsenellä on todettu korontatartunta ja heidät on asetettu eristykseen.

Tartuntoja alkoi löytyä Lukon omissa testeissä. Lopulta koko joukkue testattiin maanantaina, ja näytteitä otettiin kaikkiaan yli 30. Neljän näytteen analysointi on vielä kesken.

Tartuntojen alkuperä ei Lukon mukaan ole tiedossa, ja kaikki positiiviseksi testatut henkilöt ovat pääosin lieväoireisia.

Kahdesti rokotetutkin karanteeniin

Vaikka kaikki Lukon pelaajat ja koko muu henkilöstö ovat kahdesti rokotettuja, heidät on asetettu karanteeniin varotoimenpiteenä, koska altistusaika on ollut pitkä.

Karanteeni voidaan Rauman kaupungin tiedotteen mukaan päättää negatiivisella PCR-näytteellä kuudennen vuorokauden kohdalla viimeisimmästä altistumishetkestä. Karanteenissa olevia pelaajia testataan päivittäin.

Otteluja siirretään

Keskiviikolle aseteltu Lukon CHL-ottelu italialaista Bolzanoa vastaan on peruttu, samoin perjantain liigaottelu JYPiä vastaan jää pelaamatta. Liigaottelu pelataan myöhemmin.

Lauantain Pelicans-ottelu pelataan normaalisti, mutta peli alkaa vasta klo 18.30.

– Tilanne tietysti harmittaa urheilullisesti, mutta ymmärrämme, että viranomaisilla on vastuu alueen terveysturvallisuudesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä, toimitusjohtaja Jukka Kunnas sanoo Lukon tiedotteessa.