Roope Hintzin huippuvire jatkui – Connor McDavidin hurja pisteputki katkesi

Dallas Starsin suomalaissentteri Roope Hintz iski kauden kuudennen maalinsa NHL:ssä. Suomalainen oli isossa roolissa ottelun ratkaisuhetkillä.

Roope Hintz saalisti pisteet 1+1 yön NHL-kierroksella. Kuva: NHLI via Getty Images

Dallas Starsin Roope Hintz jatkoi huimaa virettään jääkiekkoliiga NHL:ssä, kun Dallas voitti Edmonton Oilersin maalein 4–1. Suomalaissentteri johdatti joukkueensa voittoon jo avauserän onnistumisillaan ylivoimalla.

Ensin suomalainen iski kauden kuudennen maalinsa ohjaamalla John Klingbergin viivalaukauksen verkkoon.

Hetkeä myöhemmin Hintz oli jälleen vaarallinen ylivoimalla. Tällä kertaa suomalainen tarjosi oivan poikittaissyötön Jason Robertsonille, joka iski pelin 2–0:aan.

Hintzin alkukausi oli vaikea, sillä hän pelasi peräti 11 ottelua ilman maalia. Sen jälkeen maaliverkko on heilunut kuudesti, ja pisteitä on kertynyt kaikkiaan 6+2=8 kuuteen viimeiseen otteluun.

Ottelun hahmo oli Hintzin ohella myös Klingberg, joka sai ottelussa kolme syöttöpistettä.

Kamppailun puolivälissä Dallas siirtyi jo 3–0-johtoon, kun Denis Gurianov purjehti kentän poikki Klingbergin ja Miro Heiskasen esityöstä. Edmonton sai nopeasti kavennusmaalin Jesse Puljujärven käynnistämästä ylivoimahyökkäyksestä, mutta ei pystynyt haastamaan Dallasia.

Päätöserässä Dallas iskikin vielä yhden maalin, kun Luke Glendening ohjasi Ryan Suterin viivavedon maaliin. Maalin kakkossyöttö merkittiin Joel Kivirannalle.

Dallas katkaisi ottelussa Edmontonin supertähden Connor McDavidin 17 ottelun pisteputken. McDavid saalisti alkukauden aikana vähintään pisteen jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Kaikkiaan tehoja kertyi 12+20=32.

– Veimme häneltä aikaa ja tilaa. Pelasimme häntä vastaan kovaa, joten hänen oli vaikeaa rakentaa peliä. Pelasimme aika hyvin häntä vastaan, Dallasin Miro Heiskanen kommentoi uutistoimisto AP:n mukaan.

NHL-kierroksen tulokset

Tampa Bay Lightning – Philadelphia 4–0

Dallas Stars – Edmonton Oilers 4–1
DAL: Roope Hintz 1+1, Miro Heiskanen 0+1, Joel Kiviranta 0+1
EDM: Jesse Puljujärvi 0+1

Calgary Flames – Chicago Blackhawks 5–2

Lue myös: