Ranskan jalkapallotähti Karim Benzema tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen seksivideoskandaalissa – voidaan valita yhä maajoukkueeseen

Ranskan jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Karim Benzema on saanut vuoden ehdollisen tuomion osallisuudesta kiristykseen. Lisäksi Benzema sai 75 000 euron sakot.

Karim Benzema on saanut tuomion seksivideoskandaalissa. Kuva: EPA

Ranskalainen tuomioistuin on langettanut jalkapalloilija Karim Benzemalle vuoden ehdollisen tuomion osallisuudesta kiristykseen. Syyttäjä vaati Real Madridia edustavalle Benzemalle kymmenen kuukauden ehdollista tuomiota, mutta oikeus päätyi Versailles'ssa vuoteen.

Tapaus juontaa vuoteen 2015. Benzeman maajoukkuetoverista Mathieu Valbuenasta kuvattu seksivideo oli päätynyt kahdelle miehelle, jotka pyysivät operaatioonsa Benzeman apua. Syyttäjän mukaan Benzema kehotti Valbuenaa maksamaan kiristäjille, jotta seksivideota ei olisi julkaistu.

Benzema kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän ei osallistunut oikeuskäsittelyyn, vaan hänen on määrä pelata keskiviikkona Mestarien liigassa moldovalaista Sheriff Tiraspolia vastaan. Viime viikolla hän oli merkittävässä roolissa, kun Ranska kukisti Suomen MM-karsintojen lohkovaiheen päätösottelussa Helsingissä.

Benzema sai ehdollisen tuomion lisäksi 75 000 euron sakot. Benzeman asianajajat aikovat valittaa tuomiosta.

– Benzeman saama tuomio on ollut tämän päivän ykkösuutinen Ranskassa. Koko tätä kiristysskandaalia ja siihen liittyviä oikeudenkäyntejä on seurattu Ranskassa suurella mielenkiinnolla, Ylen kirjeenvaihtaja Annastiina Heikkilä kertoo puhelimitse.

– Benzema ja Valbuena ovat molemmat Ranskassa edelleen erittäin suosittuja pelaajia. Benzeman langettavaa tuomiota osattiin odottaa, mutta onhan Ranskan tähtihyökkääjän saama langettava tuomio suuri asia, josta riittää keskusteltavaa.

Vuonna 2015 Benzema ja Valbuena siirrettiin molemmat sivuun maajoukkueesta, kun seksivideoskandaali tuli julki. Benzema palasi myöhemmin maajoukkueeseen, mutta Valbuena ei ole pelannut Ranskan paidassa vuoden 2015 jälkeen.

Tuomion jälkeen Ranskassa onkin spekuloitu, jatkaako Benzema maajoukkueessa.

– Tänään keskiviikkona Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët kommentoi, että tuomiosta huolimatta Benzema voidaan valita Ranskan maajoukkueeseen. Hän sanoi, että lopullisen päätöksen tekee päävalmentaja Didier Deschamps, Heikkilä kertoo.

Ranskan maajoukkueen päävalmentaja Deschamps sanoi kaksi viikkoa sitten, että hän valitsee pelaajat joukkueeseensa ennen kaikkea urheilullisin perustein.

Lue myös: