Linda Sällströmin upea tasoitus ei riittänyt – Ruotsi nousi voittoon Helmareista ennätysyleisön edessä: "Aika tyhjä olo"

Ruotsi kukisti Suomen kotikentällään 2–1 jalkapallon MM-karsinnoissa. Suomi oli 80 minuuttia kiinni tasapelipisteessä. Jutun pääkuvaa klikkaamalla voit katsoa videon Linda Sällströmin tasoitusmaalista.

Linda Sällström tuulettaa osumaa kädet ylhäällä hymyillen.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue koki pettymyksen Göteborgin torstai-illassa, kun maailmanlistan kakkonen Ruotsi nousi MM-karsintaottelussa 2–1-voittoon. Helmarit taisteli lähes 80. minuuttia, kunnes Lina Hurtig iski Ruotsin 2–1-voittomaalin.

Katso maali alla olevalta videolta.

Olympiafinalisti Ruotsi siirtyi 1–0-johtoon reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Tuija Hyyrysen seurakaveri Lina Hurtig vapautti Barcelona-hyökkääjä Fridolina Rolfön,joka laukoi Ruotsin varmasti johtoon.

Katso maali alla olevalta videolta.

Vain hetkeä myöhemmin Ruotsi oli siirtyä kahden maalin karkumatkalle, mutta Tottenhamissa pelituntumaa viime aikoina saanut Tinja-Riikka Korpela venyi pallon eteen.

Helmarit sai kuitenkin kasattua rivinsä ja lähti rohkeasti hyökkäämään. Tulos koitti vihdoin puolen tunnin kohdalla. Emmi Alanen pysäytti Ruotsin vastahyökkäyksen ja Ria Öling vapautti upeasti Linda Sällströmin läpiajoon. Helmareiden kaikkien aikojen maalintekijä laukoi Suomen varmasti tasoihin. Osuma oli Sällströmille A-maajoukkueuran 50:s.

Toiselle jaksolle Suomi tuli pirteästi, mutta hyvän alun jälkeen paine kasvoi Suomen päässä. Etenkin Olivia Schoughin tunnin kohdalla korvannut Johanna Rytting Kanneryd piristi Ruotsin hyökkäystä.

Ottelun 77. minuutilla Tinja-Riikka Korpelan avaus Anna Westerlundille jäi lyhyehköksi ja Mimmi Larsson hyödynsi tilanteen. Larsson yritti kuitenkin kalastella tilanteesta rangaistuspotkua hyppäämällä dramaattisesti maahan. Ottelun erotuomari oli tarkkana ja Larsson kuittasi tempustaan keltaisen.

Ruotsin paineistus tuotti kuitenkin tulosta 79. minuutilla. Filippa Angeldal keskitti ja Hurtig vei maalin edestä Ruotsin varmasti 2–1-johtoon.

"Aika tyhjä olo"

Hurtigin osuma jäi myös ottelun ainoaksi, joten Gamla Ullevin 14 500 katsojaa saivat hurrata omiensa voittoa. Ruotsin jalkapalloliiton mukaan ottelu oli loppuunmyyty, ja kyseessä oli kaikkien aikojen ennätysyleisö naisten A-maaottelussa Göteborgissa.

Ottelun lopulla vaihtoa pyytänyt Linda Sällström oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen.

– Aika tyhjä olo. Todella hyvin haastoimme Ruotsin, kyllä me kunnialla selvisimme. Piste oli lähellä, mutta tänään Ruotsi oli vähän parempi. Olen todella ylpeä koko joukkueesta, tosi hyvin taistelimme. Olemme vähän kuronneet eroa maailman huippuihin kiinni, Sällström kommentoi Yle Urheilulle.

Kaikkien aikojen maalintekijä kaunisteli jälleen maalisaldoaan iskiessään jo 50. osumansa Helmareiden paidassa.

– Hyvältä maistui se 50:s maali ja ajattelin, että tästä vielä pisteet kotiin niin on hyvä fiilis illalla. Ruotsi pilasi fiilistä tekemällä maalin. Olen kuitenkin ylpeä joukkueesta, tämä oli meiltä hyvä peli, Sällström päätti.

Westerlund nousi Litmasen rinnalle

Suomen luottopuolustajiin lukeutuva Anna Westerlund teki ottelussa historiaa nousemalla A-maaotteluissa Jari Litmasen rinnalle. Westerlund on pelannut maajoukkueessa nyt 137 ottelua.

– Toivottavasti se ei jää tähän, vaan pääsen vähän ohi. Litmanen tulee aina olemaan kuningas. Jos ei ole maalikuningatar, voi olla eniten maaotteluita pelannut, Westerlund nauroi.

Ruotsi jatkaa puhtaalla pelillä lohkon kärjessä. Helmareille tappio oli iso pettymys, sillä joukkue hävisi lokakuisen MM-karsintaottelun Irlantia vastaan kotona. Helmarit avasi kuitenkin MM-karsinnat kahdella voitolla Slovakiaa ja Georgiaa vastaan.

– Tämä oli hyvä koitos EM-kisojakin ajatellen. Ruotsi on hyvä joukkue. Irlanti-tappio vähän kirvelee. Pelasimme ihan OK pelin Ruotsia vastaan, mutta totta kai se harmittaa, ettemme saaneet pisteitä. Nyt vaan lepoa ja sitten jatketaan ensi vuonna, Westerlund päätti.

Suomi on yhä lohkon toisena kuudella pisteellä. MM-karsinnat jatkuvat huhtikuussa, kun Suomi matkaa Slovakian vieraaksi.

Lohkojen voittajat etenevät suoraan kesän 2023 MM-lopputurnaukseen, ja lohkokakkoset jatkavat jatkokarsintaan.

Lue myös: