Ruotsalaishiihtäjä kolaroi toisen ruotsalaisen kanssa, mutta suuttui Joni Mäelle – upeasti hiihtänyt suomalainen ymmällään

Joni Mäki sai rankkaa kritiikkiä voittamansa Rukan sprinttivälierän tapahtumista. Välierävoitolla Mäki eteni ensimmäistä kertaa maailmancupissa sprinttifinaaliin. Ruotsalaiset Anton Persson ja Marcus Grate kolaroivat.

Ruotsalaiset kolaroivat – Joni Mäki voitti  välieränsä
Ruotsalaiset kolaroivat – Joni Mäki voitti välieränsä

Rukan maailmancupin miesten sprintin välierän tapahtumat puhuttavat Ruotsissa. Joni Mäki hiihti välierän voittoon ja finaalissa kuudenneksi eli uransa parhaaseen maailmancupin sijoitukseen.

Samassa välierässä ruotsalaiset Anton Persson ja Marcus Grate kolaroivat. Samassa kolarissa osallisena oli Yhdysvaltojen James Clinton Schoomaker. Persson ei kuitenkaan tylyttänyt kovin sanoin amerikkalaista, vaan kolaria edeltäneestä tilanteesta Suomen Joni Mäkeä.

Perssonin mukaan Mäki kiilasi häneen eteensä viimeisessä nousussa.

– Siinä hävisin kamppailun paikasta kahden parhaan joukkoon. Kolari oli tylsä, mutta nousussa hävisin tilanteen, Persson sanoi Expressenille. (siirryt toiseen palveluun)

Perssonin mukaan Mäki vaihtoi tarpeettomasti latua tilanteessa.

– Sain sen paikan, minkä halusin (ennen nousua). Tunsin oloni vahvaksi ja halusin kiriä. Sitten hän (Joni Mäki) valitsi minun latuni. Hänellä oli oma latunsa, joten otaksun hänen tehneen sen vain minua häiritääkseen, Persson puolestaan tylytti Aftonbladetin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Mäki oli itse ymmällään kritiikistä.

– En tiedä, mitä tapahtui. Kuulin jotain, Mäki sanoi ruotsalaismedioille.

– En tiedä. Hän oli takanani, joten en nähnyt häntä. En usko, että tein mitään väärää.

Lue lisää: