Sebastian Aho esitteli näyttäviä laukaisutaitojaan, Kapanen ja Granlund iskivät voittomaalit

Sebastian Aho teki kaksi näyttävää maalia, kun vakuuttavasti jatkava Carolina voitti Philadelphian 6–3.

Sebastian Aho on kerännyt 19 ottelussa tehot 10+10=20. Kuva: All Over Press/Icon Sportswire

Jääkiekkoliiga NHL:ssä oli edellisen välipäivän jälkeen jälleen täysi rähinä päällä. Kierroksen suomalaisnimiä olivat ainakin Sebastian Aho, Jesperi Kotkaniemi, Mikael Granlund ja Kasperi Kapanen.

Aho teki kaksi maalia ja Kotkaniemi tehot 1+1, kun Carolina voitti Philadelphian 6–3. Myös Teuvo Teräväiselle merkittiin yksi syöttöpiste. Carolinan maalilla Antti Raanta torjui 20 laukausta. Flyersin puolella Rasmus Ristolainen teki maalin.

Flyers oli aluksi niskan päällä, mutta Aho nosti Carolinan kahdesti tasoihin. Ahon ensimmäinen osuma oli terävä rannelaukaus.

Toisessa erässä Hurricanes oli tehokkaana. Se isiki neljä osumaa ja käänsi ottelun edukseen. Myös Ahon toinen osuma tuli näyttävällä laukauksella.

Carolina jatkaa vakuuttavaa menoaan NHL:n kärjessä. Washington ja Florida ovat keränneet yhtä paljon pisteitä, mutta ne ovat pelanneet enemmän otteluita.

Kapanen iski ottelun ainoan maalin

Kapanen iski ottelun ainoan osuman, kun Pittsburgh Penguins voitti New York Islandersin 1–0. Maali syntyi ottelun toisessa erässä.

Pittsburghille voitto oli jo viides peräkkäinen. Sen maaliero näissä viidessä ottelussa on 16–2. Islanders on puolestaan hävinnyt kahdeksan ottelua peräkkäin.

Granlund teki Nashvillen voittomaaliksi jääneen kolmannen osuman, kun New Jersey kaatui 4–2.

Washingtonin Aleksandr Ovetshkinin maalivire ei osoita hiipumisen merkkejä. Ovetshkin iski hattutempun, kun Capitals löi Florida Panthersin 4–3. Hattutemppu oli venäläistähdelle kauden ensimmäinen ja uran 28:s.

– Jos minulla on mahdollisuus laukoa, lauon. Jos minulla on mahdollisuus syöttää, syötän. Yksinkertainen peli, Ovetshkin totesi ottelun jälkeen.

Floridan kapteeni Aleksander Barkov on edelleen sivussa. Florida oli silti voittanut neljä edellistä otteluaan, mutta nyt putki katkesi.

NHL-tulokset:

Boston – NY Rangers 2–5

Chicago – St. Louis ja 3–2

Philadelphia – Carolina 3–6
P: Ristolainen 1+0, C: Aho 2+0, Kotkaniemi 1+1, Teräväinen 0+1

Minnesota – Winnipeg 7–1

Anaheim – Ottawa 4–0

Washington – Florida 4–3

Nashville – New Jersey 4–2
N: Granlund 1+0

Tampa Bay – Seattle 3–0

Buffalo – Montreal 4–1

Columbus – Vancouver 4–2

Dallas – Colorado 3–1
D: Hintz 0+1, Heiskanen 0+1

NY Islanders – Pittsburgh 0–1
P: Kapanen 1+0

San Jose – Toronto 1–4

Lue myös: