Katso rajut kuvat: Suomalaishiihtäjän korva jäätyi Rukan paukkupakkasissa – "Aika rapsakka keli"

Perttu Hyvärinen tuli rajunnäköisenä lauantaina normaalimatkan maaliin. Rukalla on hätyytelty 20 pakkasastetta lauantaina.

Perttu Hyvärinen piteli korvaansa kilpailun jälkeen, mutta oli jo Yle Urheilun haastattelussa rennoin mielin. Kuva: Tomi Hänninen

Maastohiihdon maailmancupin avausviikonloppua vietetään Rukalla kovissa paukkupakkasissa.

Etukäteen ehdittiin jo pelätä, että lauantain kilpailuja jouduttaisiin siirtämään liian kovan pakkasen takia. Lämpötila painui kuitenkin kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n pakkasrajan (-20 celsiusastetta) alle. FIS:n mukaan miesten normaalimatkan aikana lämpötila oli 17 astetta pakkasen puolella.

Pakkanen oli siis kova. Miesten kilpailun maalissa näkyi, kuinka suomalaishiihtäjistä Perttu Hyvärisen korva oli jäätynyt.

– Aika rapsakka keli oli kyllä, Hyvärinen kertoi Yle Urheilulle.

Perttu Hyvärinen sai oman osansa Rukan paukkupakkasista lauantain 15 kilometrin matkalla. Kuva: Tomi Hänninen

Maailmancupin pisteille 28. sijallaan hiihtänyt Hyvärinen oli kuitenkin hyvillä mielin haastattelupisteellä ja sanoi, että pakkasessa ei muuten ollut “mitään ihmeellistä.”

– Latuhan on huikeassa kunnossa. Tosi kova ja pitää hyvin. Oli yllättävän liukaskin keli, mutta aika kylmä keli hiihtää kyllä, Hyvärinen sanoi.

Hyvärinen oli päivän kolmanneksi paras suomalainen kilpailun voittajan Iivo Niskasen ja päivän yllättäjän Remi Lindholmin (26:s) takana.

– Oli ensimmäinen kunnon kisa. Tällaiset vedot parantavat menoa, mutta olen kyllä aika pettynyt tulokseen. Ei se kummoinen ollut, mutta pelissä ollaan mukana, Hyvärinen sanoi.

Rukan viikonloppu huipentuu sunnuntaina miesten 15 kilometrin takaa-ajoon vapaalla hiihtotavalla.

Lue lisää: