Krista Pärmäkoski antoi arvokasta apua paleltuneelle Frida Karlssonille – ruotsalaisvoittajan housut syttyivät palamaan Rukalla

Hiihtäjä Frida Karlssonilla riitti draamaa Rukan voittonsa jälkeen. Heti kilpailun jälkeen paleltunut Karlsson vietiin lääkintätelttaan. Myöhemmin hänen housunsa paloivat voittajan tuolissa.

Paleltunut Frida Karlsson oli tuskissaan Rukan voittonsa jälkeen. Kuva: Tomi Hänninen

Rukan paukkupakkaset ottivat koville Ruotsin Frida Karlssonia, vaikka hän voittikin selvällä erolla Norjan Therese Johaugin lauantain kilpailussa. Tappio oli Johaugin suurin yli viiteen vuoteen.

Karlsson vietiin heti 10 kilometrin hiihtokilpailun jälkeen lääkintätelttaan. Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n mukaan kilpailun aikana lämpötila oli 18,7 pakkasastetta (siirryt toiseen palveluun).

– En tuntenut sormiani kilpailun lopussa. Sitten maaliviivan jälkeen palelluin vähän. Mietin, voisiko joku auttaa minua. Minulla ei ollut liikkuvuutta, Karlsson sanoi Aftonbladetille. (siirryt toiseen palveluun)

Karlssonia tuli auttamaan viidenneksi kilpailussa sijoittunut Suomen Krista Pärmäkoski.

– Hän oli todella kiltti. Hän tuli luokseni ja antoi lämpöpussit, jotta pystyin istumaan. Se oli todella mukavaa, Karlsson kertoi.

Pärmäkoski oli varustautunut todellisin erikoisvarustein ankaraan keliin. Hänellä oli lämpöpussit monoissa ja hihoissa, jotka hän antoi Karlssonille. Lisäksi Pärmäkoski oli saanut apuja pakkaseen valmistautumiseen jo lopettaneelta maajoukkuehiihtäjältä Laura Monoselta.

– Lauran vinkeistä oppineena muovipusseista leikkasin etureisiin palat, että ei tule tuuli läpi. En paleltunut ja se oli tavoite, Pärmäkoski kertoi Yle Urheilulle.

Karlssonilla riitti muutenkin tapahtumia voittonsa jälkeen. Istuessaan voittajan tuolissa hänen housunsa syttyivät palamaan.

– En tiedä. Ehkä olin liian kuuma, Karlsson naureskeli Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– En tiedä, mitä tapahtui. Istuin ja sitten alkoi palaa. Yhtäkkiä minulla ei ollut housuja jäljellä. Huusin jollekin johtajalle, jonka täytyi antaa housunsa sitten minulle, Karlsson kertoi.

Ilmeisesti Karlssonin housut syttyivät palamaan voittajan tuolin vieressä olleen lämmittimen liekistä.

Frida Karlssonin käsiä lämmiteltiin voittajan tuolilla. Kuva: Tomi Hänninen
Ruotsalaishiihtäjän kasvoilta paistoi tuska. Kuva: Tomi Hänninen
Frida Karlssonin takki oli myös syttyä palamaan voittajan tuolissa. Kuva: Tomi Hänninen
Karlssonilla oli säärien kohdalla lämmitimet. Kuva: Tomi Hänninen

Lue lisää: