Eero Hirvonen kertoi positiivisia uutisia kunnostaan – perustelee, miksi ei silti kiirehdi kisoihin

Suomen yhdistetyn maajoukkueen Eero Hirvonen toivoo pääsevänsä mäkiharjoituksiin ensi viikon alkupuolella. Hän ei halua kuitnekaan luoda turhaa painetta kilpailuihin palaamiselle.

Eero Hirvonen ei halua asettaa mitään tarkkaa paluukilpailua reiden revähtämisen jälkeen. Kuva: Kimmo Brandt/Compic/AOP

Sulkapalloa pelatessa reitensä reväyttänyt Eero Hirvonen kertoi Ylen Urheilustudiossa positiivisia uutisia kunnostaan. Maailmancupin avauksessa Rukalta sivuun jäänyt Hirvonen toivoo pystyvänsä palaaman ensi viikon alkupuolella hyppyharjoituksiin.

– Olen pystynyt hiihtämään käytännössä koko ajan ihan normaalisti. Sen pitäisi olla yhtä hyvin hanskassa kuin ennenkin. Kaikki oheistreenit ovat olleet mukana reilun viikon verran. Saliharjoitukset ja ponnistusvoimatreenit, mutta mäkeen sitten ensi viikolla, Hirvonen avasi tilannettaan.

Hyppääminen olisi sikäli tärkeää, että Hirvonen ei ole vielä päässyt hyppäämään kertaakaan mäestä tämän talven lumilla. Hyppäämisestä on tullut nyt taukoa viisi viikkoa.

Hirvonen ei halua kuitenkaan kiirehtiä.

– On ikävä tunne lähteä treenaamaan mäkihypyn kaltaista herkkää lajia, jos ajattelee niin, että pitäisi olla esimerkiksi kymmenen hypyn jälkeen kunnossa ja mennä kisoihin, Hirvonen sanoo.

– Ei ole mitään tarkkaa viikonloppua, mutta toivottavasti olisin joulukuun puolella maailmancupissa, Hirvonen sanoo nyt Rukalla.

– Teoriassa voisin kilpailla tuolla reidellä vaikka huomenna, mutta mitään järkeä siinä ei olisi.

"Vähän harmittaa, kun Ruka on aika lailla suosikkimäki"

Hirvosen mukaan loukkaantuminen ei ollut iso juttu, mutta se sattui huonoon ajankohtaan. Helmikuussa häämöttävät Pekingin olympialaiset.

– Vähän harmittaa, kun Ruka on aika lailla suosikkimäki. Olisi ollut kiva päästä kokeilemaan, mikä oma taso on. Polte on kova. Hiihtokisa oli myös mielenkiintoinen ja sellainen, jossa tykkäisin olla mukana. Taktinen loppu ja iso porukka, Hirvonen sanoi.

Saksa juhli joukkokirin jälkeen kolmoisvoittoa lauantaina. Voittajaksi nousi yllätysnimi Terence Weber. Ilkka Herola oli 22:s.

Lauantaina nähtiin yhdistetyn mäessä melkoiset hylkäystalkoot. Jo karsinnassa hylättiin Norjan supertähti Jarl Magnus Riiber ja hänen maanmiehensä Kasper Moen Flatla. Varsinaisessa mäkikisassa hylättiin suomalaiset Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho vyötärövyömittauksessa. Riiber ja suomalaiset selittivät hylkäystä sillä, että eivät olleet syöneet tarpeeksi aamupalaa.

Falko Krismayria Suomen mäkivalmentajana tuuraava Kimmo Savolainen oli puolestaan tyytyväinen tiukentuneesta pukukontrollista.

Hirvonen selitti Urheilustudiossa, mikä merkitys nyt esiin nousseella säännöllä on.

– Ymmärrän säännön niin, että vyötärövyö vaikuttaa puvun liikkumiseen ylös- ja alaspäin. Sitten se vaikuttaa (viime kaudella) paljon puhuttuun haaramittaan. Jos on tiukka, puku ei pysty valumaan alaspäin, Hirvonen sanoo.

Toisaalta Hirvosen mukaan on vaikeaa, että puku olisi joka päivä täysin oikean kokoinen.

– Sen kanssa pitää pelata, Hirvonen sanoi.

Lue lisää: