Mikko Rantanen iski hattutempun näyttävillä maaleilla – Puljujärvi katkaisi maalittoman putkensa

Mikko Rantanen iski tehopisteet 3+1, kun Colorado voitti Nashvillen 6–2. Floridalla oli mahdollisuus tehdä uusi ennätys kauden alussa voitetuissa kotipeleissä, mutta se ei onnistunut.

Mikko Rantanen oli liekeissä Nashvilleä vastaan. Kuva: NHLI via Getty Images

Coloradon Mikko Rantanen oli hurjalla pelipäällä jääkiekkoliiga NHL:ssä. Rantanen iski kolme maalia ja antoi yhden syötön, kun Colorado kukisti Nashvillen 6–2.

Rantanen teki avauserässä 1–0- ja 2–0-osumat. Molemmat olivat ylivoimamaaleja, ensimmäinen taitavalla ohjauksella ja toinen kovalla laukauksella. Kolmannessa erässä hän syötti 4–1-maalin ja täydensi sitten hattutemppunsa 5–1-osumalla. Kolmen maalin ilta oli Rantaselle NHL:ssä kolmas. Rantanen on pelannut tällä kaudella 15 ottelua ja tehnyt niissä tehot 10+8=18.

Kolmannen maalin jälkeen hatut lensivät jäälle. Katso Rantasen kaikki maalit alta.

Jesse Puljujärvi puolestaan teki voittomaaliksi jääneen osuman, kun Edmonton löi Vegasin 3–2. Puljujärvi on pelannut viime pelit kolmosketjussa Cody McLeodin ja Warren Foegelen kanssa. Maalinteko on takunnut, mutta nyt suomalaishyökkääjä katkaisi kahdeksan ottelun maalittoman putkensa. Puljujärvi pääsi läpiajoon, josta hän vei Oilersin jo 3–0-johtoon.

Liigan pistepörssin kärjessä olevat Edmontonin supertähdet Leon Draisaitl ja Connor McDavid jäivät tällä kertaa ilman pisteitä. Oilers oli ottelussa vastaanottavana osapuolena, mutta Mikko Koskinen pelasi hienon pelin maalilla ja torjui 36 kertaa.

Maalin makuun pääsivät suomalaisista myös Montrealin Artturi Lehkonen ja Dallasin Roope Hintz. Montreal voitti Pittsburghin 6–3 ja Dallas Arizonan 3–2. Montrealin Sami Niku sai syöttöpisteen ja Pittsburghin Kasperi Kapaselle niitä merkittiin kaksi.

Floridalla oli mahdollisuus tehdä uusi ennätys kauden alussa voitetuissa kotipeleissä. Se oli voittanut 11 ensimmäistä kotiotteluaan, jolla se sivusi Chicagon ennätystä kaudelta 1963–64. Florida kuitenkin hävisi tulokasjoukkue Seattlelle 1–4, joten uusi ennätys jäi syntymättä. Seattlen Joonas Donskoi nappasi kaksi syöttöpistettä.

NHL-tulokset:

Florida – Seattle 1–4
S: Donskoi 0+2

Detroit – Buffalo 3–2 ja

Vegas – Edmonton 2–3
E: Puljujärvi 1+0

Los Angeles – Ottawa 4–2

Pittsburgh – Montreal 3–6
P: Kapanen 0+2, M: Lehkonen 1+0, Niku 0+1

Arizona – Dallas 2–3
D: Hintz 1+0

St. Louis – Columbus 6–3

Colorado – Nashville 6–2
C: Rantanen 3+1, N: Tolvanen 0+1, Granlund 0+1

Calgary – Winnipeg 2–4

Lue myös: