Tässä on Rukan hiihtojen aikataulu sunnuntaina: Miesten kilpailu alkoi ajallaan, naisten kisa alkaa kello 14.45

Rukalla oli sunnuntaina pahimmillaan jopa 25 astetta pakkasta. Kilpailupäällikkö Jukka Tahkolan mukaan sää on lauhtumaan päin ja miesten kisan aikana ollaan pakkassääntöjen sisällä. Naisten kisan alkua siirrettiin.

Frida Karlsson paleli jo perjantaina voittonsa jälkeen Rukalla. Kuva: Tomi Hänninen

Näin Rukalla kisataan sunnuntaina:

  • Miesten takaa-ajo kello 13.30
  • Naisten takaa-ajo kello 14.45

Rukan maailmancupissa naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailu on siirretty, koska pakkanen on liian kova. Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n pakkasraja kilpaileminen on 20 astetta. Miesten takaa-ajo alkoi ajallaan.

Naisten takaa-ajon lähtöaika on 14.45.

Miesten kisassa moni huippu, kuten Iivo Niskanen, Dario Cologna ja norjalaiset hiihtäjät jättivät kisan väliin.

Rukalla oli aamulla kova pakkanen, joka on ollut päivällä hieman lauhtumaan päin. Yle Urheilun asiantuntija Toni Roponen kertoi Urheilustudiossa aamukymmeneltä, että on olemassa riski päivän hiihtojen perumiselle.

– Notkossa on lähes 25 astetta pakkasta. Tällä hetkellä varmasti suurin osa parhaista urheilijoista toivoo, että ei hiihdetä, Roponen sanoi.

– Toivomme tietysti, että sää lauhtuisi ja hiihdetään.

Rukalla hiihtämistä hankaloittaa kova pakkanen. Kuva: Tomi Hänninen

Yle Urheilu tavoitti myös Rukan kilpailupäällikön Jukka Tahkolan kommentoimaan pakkastilannetta hieman ennen puolta yhtätöistä.

– Lämpötila nousee koko ajan ja stadionilta kun katsoo, niin myös pilviä on nousemassa. Todennäköisesti ilma lämpenee ja miesten kisan alkuun ollaan jo reilusti sääntöjen sisällä. Saa nähdä, ehditäänkö naisten kisan alkuun. Edelliseen kerran 15 vuotta sitten olemme joutuneet olemaan varpaillaan pakkasen takia. Silloin saatiin hiihtää kaikki kisat. Toivottavasti tälläkin kertaa, Tahkola sanoi.

Yhdentoista aikaan Rukan maastohiihdon kilpailujohtaja Niklas Turku kertoi, että naisten kilpailua siirrettiin, koska lämpötila oli –22,8 - –23,0 astetta naisten kilpailun alkamisen aikaan.

Yle Sportenin asiantuntijan Matias Strandvallin mukaan osa urheilijoista haluaisi varmasti kovissa pakkasissa, kuten Siperiassa kasvaneet venäläiset.

– He hiihtäisivät, vaikka olisi 30 astetta pakkasta. Silloin kun hiihdin, niin oma pakkasrajani oli 17 pakkasastetta. Näimme myös eilen Joni Mäen ja Katri Lylynperän, joilla oli omat pakkasrajat, Strandvall sanoi ja viittasi suomalaiskaksikon vetäytymiseen lauantain kilpailusta.

Lue lisää:

Rukalla on ollut dramaattinen sunnutaiaamu, sillä myös yhdistetyn kilpailussa törmättiin luonnonvoimiin. Yhdistetyn mäkikilpailu jouduttiin keskeyttämään ja lopulta perumaan vaikean tuulen takia. Kärkinimi Ilkka Herola oli ennen mäkikisan kesketystä onnistunut todella komeasti, mutta se meni hukkaan. Yhdistetyssä nimittäin otettiin käyttöön torstain varakilpailu, jossa Herola oli 19:s.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Päivitetty kello 13.05. Miesten kisa hiihdetään normaalisti.

Päivitetty kello 13.44 tuoreimmat tiedot tapahtumista.

Päivitetty kello 13.56. Lisätty tieto naisten kisan alkamisajasta.

Lue lisää: