Lauri Markkanen pussitti kauden ennätyspisteensä – joukkuekaveri suitsutti suomalaista: "Piti vain antaa pallo hänelle"

Suomalaistähti Lauri Markkanen oli joukkueensa toiseksi tehokkain Dallas Mavericksia vastaan.

Lauri Markkanen pussitti 24 pistettä Clevelandille. Kuva: NBAE via Getty Images

Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers kukisti Dallas Mavericksin selvästi pistein 114–96 koripallon NBA:ssa. Voitto oli Clevelandille varsin maukas, sillä joukkue voitti Dallasin edellisen kerran NBA:ssa 1. huhtikuuta 2018.

Yli 33 minuuttia ottelussa pelannut Markkanen pussitti ottelussa kauden ennätyspisteensä. Suomalaistähti teki 24 pistettä, otti kahdeksan levypalloa ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä. Suomalainen onnistui yhdeksän kertaa 15:stä pelitilanneheitostaan.

Cleveland johti ottelua tauolla yhdeksällä pisteellä, mutta karkasi lopullisesti Mavericksilta kolmannella neljänneksellä. Cavaliers lähtikin viimeiselle neljännekselle peräti 22 pisteen johdossa, kun Markkanen upotti kolmen pisteen heitollaan lukemiksi 87–65.

Markkasen hyvä vire jatkui viimeisellä neljänneksellä, jolloin pisteitä kertyi 11 kappaletta. Hän hehkutti ottelun jälkeen joukkueensa puolustuspelaamista.

– Olemme aina puhuneet tässä joukkueessa, miten puolustuksemme johtaa hyökkäykseen. Saimme (puolustuksessa) hyviä stoppeja ja siten helppoja koreja suunnanmuutoksista. Kun yhden pelaajan heitot uppoavat, se johtaa myös muiden pelaajien onnistumiseen. Tämä oli vahva joukkuesuoritus, Markkanen sanoi Bally Sports Clevelandin tv-haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Clevelandin ja ottelun paras pistemies oli Jarrett Allen 28 pisteellä. Allen oli vahva myös levypalloissa, joita hän nappasi peräti 14 kappaletta. Dallas Mavericksin tehokkain oli Luka Doncic (25 pistettä / 10 levypalloa).

NBA-uransa ennätyspisteet tehnyt Allen, 23, suitsutti Markkasen virettä ottelun jälkimmäisellä puoliskolla.

– Meidän piti vain antaa pallo hänelle. Kun hän heitti, lähdin vain juoksemaan puolustuspäähän, koska tiesin, että pallo menee sisään.

Cleveland on voittanut alkukauden aikana 21 ottelusta 11 peliä. Joukkue on itäsessä konferenssissa sijalla 9. Dallas Mavericks on puolestaan läntisen konferenssin neljäntenä. Se on voittanut 19 ottelusta kymmenen kamppailua.

Juttua täydennetty kommenteilla 30.11.2021 klo 9.16.

Lue myös: