Teemu Pukki hankki punaisen kortin ja ampui upean maalin – Norwich jäi silti tasapeliin sarjajumbon vieraana: "Maalini oli kiva, mutta olen pettynyt"

Norwich ja Newcastle tasasivat pisteet tiistai-iltana 1–1-lopputuloksella.

Teemu Pukin (vas.) vasuri puhuu. Kuva: All Over Press

Norwich ei pystynyt voittamaan tiistai-illan jumbokamppailussa Newcastlea, vaikka sai pelata yli 80 minuuttia ylivoimalla.

Ottelu sai merkittävän käänteen jo yhdeksännellä peliminuutilla, kun Norwichin kärkipelaaja Teemu Pukki pääsi väliin Newcastlen irlantilaistopparin Ciaran Clarkin purkuyritykseen. Pukki kirmasi läpiajoon ja Clark repi tämän nurin punaisen kortin arvoisesti.

Sarjassa toiseksi viimeisenä oleva Norwich ei saanut jumbona majailevaa Newcastlea vastaan kuitenkaan käytännössä mitään aikaan edes miehen ylivoimalla, ei varsinkaan avauspuoliajalla.

Ciaran Clark (vas.) sai tästä tilanteesta punaisen kortin, kun hän repi nurin Teemu Pukin. Kuva: All Over Press

Kunnes sitten toisella puoliajalla Newcastle sai rangaistuspotkun, kun pallo osui kulmapotkutilanteessa Norwichin keskikenttäpelaajan Billy Gilmourin käteen. Rankkarista pallon pussitti brittihyökkääjä Callum Wilson.

Norwich pystyi lisäämään tappioasemassa painetta, mutta sai ensimmäisen todellisen maalipaikkansa vasta 79. peliminuutilla – ja se olikin sitten taiturimainen suoritus Pukilta. Ensin Newcastlen maalivahti Martin Dubravka haparoi keskityspallossa. Norwichin laitapakki Dimitris Giannoulis nosti pallon takaisin boksiin ja Pukki täräytti vasemmalla jalallaan suoraan ilmasta pallon yläriman kautta voimalla yläkulmaan.

Vielä ottelun lisäajalla Norwichin ranskalaisvahvistus Pierre Lees Melou pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Dubravka esitti komean jalkatorjunnan.

Pukki: "Kun pelaat yli 80 minuuttia ylivoimalla, pitää voittaa"

Pisteet olisivat tulleet Norwichille tarpeeseen. Toki joukkue nousi tasapelipisteelläkin yhden sijan, sijalle 18, mutta pisteen perässä oleva Burnley on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Norwichin kurssi on kuitenkin osoittanut piristymisen merkkejä, eikä se ole hävinnyt vielä uuden valmentajansa Dean Smithin alaisuudessa. Norwich on neljästä edellisestä ottelustaan voittanut kaksi ja pelannut kaksi viimeisintä tasan.

Smith kuitenkin harmitteli ottelun jälkeen sekä Pukin läpiajotilannetta että Newcastlen saamaa rangaistuspotkua.

– Tämä on suurin pettymys toistaiseksi näiden kolmen pelin aikana, jotka olen täällä ollut. En olisi halunnut sitä punaista korttia, olisin halunnut Teemun läpiajon ja maalin siitä. Rankkari oli kyseenalainen, vaikkakin me pelasimme liian hitaasti, joten tasapeli oli oikeutettu. Emme liikuttaneet palloa laidalta toiselle riittävän nopeasti, Smith puheli The Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Pukki kehui ottelun jälkeen BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) uutta päävalmentajaa ja harmitteli tasapeliä.

– Kun pelaat yli 80 minuuttia ylivoimalla, pitää voittaa. He tekivät kovasti töitä punaisen kortin jälkeen. Maalini oli kiva, mutta olen pettynyt, ettemme voittaneet. Dean Smithin alaisuudessa on mennyt hyvin, emme ole hävinneet. Opimme häneltä ja hän meiltä. Tämä on iso mahdollisuus, se pitää vain käyttää, Pukki loi uskoa.

Pukki on osunut tällä kaudella Valioliigassa nyt viidesti – maaleista kolme on tullut neljän viimeisimmän pelin aikana.

Newcastle jatkaa sarjajumbona, sijalla 20. Newcastle on pelannut 14 ottelua tämän kauden Valioliigassa, eikä ole voittanut vielä kertaakaan. Tilastopalvelu OptaJoen mukaan (siirryt toiseen palveluun) aiemmin yhtä heikosti kautensa ovat aloittaneet Swindon 1993–94, QPR 2012–13 ja Sheffield United 2020–21. Kaikki nuo joukkueet putosivat kauden päätteeksi Valioliigasta.

On toki oletettavaa, ettei Newcastle jää tyhjin käsin talven siirtoikkunassa siirryttyään lokakuussa saudiarabialaiseen omistukseen.

Leedsille lisäajan rankkari

Myös tiistai-illan toisessa Valioliigan ottelussa Leeds–Crystal Palace nähtiin pitkien videotarkastusten päätteeksi käsivirheestä tuomittu rangaistuspotku.

Leedsille tuomittiin ottelun lisäajalla rankkari, ja sen upotti verkkoon brasilialaishyökkääjä Raphinha. Leeds voitti 1–0 ja kasvatti eronsa putoajan paikalla olevaan Norwichiin viiteen pisteeseen. Leeds nousi sarjassa Southamptonin ja Watfordin ohi. Palace jatkaa sijalla 12.

Lue lisää: