Karri Kivi yhä ilman voittoa Ässien peräsimessä, Veli-Pekka Ketola muisteli "Mölliä" – hurjassa vedossa oleva HPK jatkaa voittokannassa

HPK nappasi jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa miesten SM-liigassa, kun se peittosi vieraissa Lukon voittomaalikisan jälkeen 4–3.

Kahden ottelun aikana Karri Kivi ei ole pystynyt palauttamaan Ässiä voittokantaan. Kuva: Lehtikuva

Tällä hetkellä Porin Ässät pelaa otteluissaan noin erän verran laadukasta jääkiekkoa. Keskiviikon TPS-ottelun avauserä oli porilaisten kauden laadukkaimpia ja ässäkapteeni Jarno Kärjen ottelun avausmaali ansaittu.

Peli kuitenkin kääntyi tuttuihin uomiinsa. TPS nappasi voiton 2–1 ja nousi liigan kärkeen pisteen erolla KooKoohon.

TPS:n kultakypärä Juuso Pärssinen ratkaisi pelin Ässien murheenkryynissä, erikoistilanteessa. Pärssinen pääsi nautiskelemaan voittomaalinsa poikittaissyötöistä ässäneliön läpi.

– Tiesimme Ässien innon ja halun näyttää. He tulevat varsinkin kotipeleissään aina kovaa päälle. Ehkä vähän jännitimme itsemme ulos, mutta meidän ketjumme jäi plussalle. Saimme tarvittavat maalit, ja maalivahtipeli oli taas kerran hyvää, Pärssinen totesi.

Ottelu oli Ässien uudelle päävalmentajalla Karri Kivelle toinen, ja voitto on vielä ottamatta.

Ennen ottelun alkua entinen huippuhyökkääjä Veli-Pekka Ketola piti Porin jäähallissa tunteikkaan puheen maajoukkuekaverilleen, viime viikonloppuna kuolleen raumalaisen kiekkolegendan Matti "Mölli" Keinosen muistolle.

Porin Isomäessä ilmoitettiin yleisömääräksi 1 275.

HPK:n loistava vire jatkuu

HPK:n peräkkäisten voittojen sarja on jo yhdeksän ottelun mittainen, kun se peittosi vieraissa Lukon voittomaalikisan jälkeen 4–3. Ratkaisuosuman teki Ryan Johnston. Kerhon paidassa hyvin esiintyi myös Michael Joly, joka iski kaksi maalia.

Lukko oli ennen HPK:n kohtaamista peleistä sivussa peräti puolitoista viikkoa, kun ilmeni, että joukkueessa oli henkilöstö mukaan lukien 11 koronatartuntaa. Lukko oli siksi HPK:ta vastaan liikkeellä uusilla kasvoilla.

Lukolla oli lainapelaajia muun muassa KalPasta ja Tapparasta. KalPasta pelasi Lukon ykkösketjun laidassa Kasper Simontaival, Tapparan Samuel Salonen puolestaan kolmosketjussa. KalPa-pakki Roope Laavainen aloitti Lukon kakkoskentällisen puolustajaparissa.

Eetu Koivistoinen onnistui maalinteossa Sportia vastaan. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Myös HIFK:n nousu jatkuu

HIFK jatkoi nousuaan peitottuaan vieraissa Sportin 3–2. Eetu Koivistoinen teki HIFK:sta 1+1 pistettä.

– Tiesimme, että täällä tulee vastaan "äijien joukkue", ja niinhän se olikin. Moni jätkä meiltä pelasi hienosti, ennen kaikkea Niilo Halonen maalissa, HIFK:n Olli Palola sanoi.

HIFK:n toisen maalin teki rangaistuslaukauksella Palola. Ainakin katsomoon näytti, että Palolalla oli kristallinkirkkaana, miten kiekko maaliin toimitetaan.

– Ne ovat vähän sellaisia salaisuuksia, joita ei parane avata. Ei siinä nyt suuri salapoliisi tarvitse olla tietääkseen, että samanlainen maali on tehty aikaisemminkin, Palola naurahti.

HIFK nousi sarjataulukossa kolmanneksi. Kauden hieman nihkeästi aloittanut HIFK on hyvässä vireessä, sillä se on hävinnyt 11:stä viime ottelustaan vain kaksi varsinaisella peliajalla.

Sport on tuskaillut pitkään maalinteon vaikeuden kanssa. Se pelasi kolme ottelua peräkkäin maalitta, kunnes osui JYPiä vastaan ensimmäisessä kohtaamisessa kerran ja toisessa ottelussa viidesti.

Lue myös: