Katso temppu, joka sai Therese Johaugin raivon partaalle – norjalaisvalmentaja sanoi suorat sanat venäläisille: "Epäurheilijamaista"

Tatjana Sorina hiihti Therese Johaugin sauvojen päältä, mikä sai norjalaisvalmentajan tulistumaan. Venäläisen valmentaja ei reaktiota arvostanut. Voittaja Karlsson kuittaili jupakasta Johaugille. Katso videolta, kuinka Johaug reagoi Sorinan temppuun.

Sorina astui Johaugin sauvoille
Sorina astui Johaugin sauvoille

Viime vuosina täydellistä ylivoimaa erityisesti hiihdon normaalimatkoilla esitellyt Norjan Therese Johaug joutui toisena viikonloppuna peräkkäin taipumaan Ruotsin Frida Karlssonille.

22-vuotias ruotsalainen kukisti kokeneen norjalaisen Lillehammerissa vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä niukasti 0,3 sekunnilla.

Katso alla olevalta videolta kilpailun hurja loppuratkaisu.

Norjan maajoukkueen päävalmentaja Ole Morten Iversen uskoo, että kärkinaisten sijoitukset olisivat kääntyneet, mikäli Venäjän Tatjana Sorina ei olisi käyttäytynyt kilpailun aikana epäurheilijamaisesti Johaugia kohtaan.

Johaug laukoi kotimaansa tiedotusvälineille suorat sanat Sorinan toiminnasta. Suurella lähtönumerolla kisaan startannut Sorina hiihti pitkään Johaugin peesissä ja astui toistuvasti norjalaistähden suksien ja sauvojen päälle.

– Olin näreissäni. Hän astui sauvojeni päälle ihan koko ajan yli viiden kilometrin ajan. Minua alkoi ärsyttää se. Siinä kadottaa rytminkin ja se on aivan tarpeetonta, Johaug näpäytti. (siirryt toiseen palveluun)

Norjan päävalmentaja: kisa ratkesi Sorinan käytökseen

Päävalmentaja Iversen ajautui maalialueella sanasotaan Sorinan valmentajan ja aviomiehen, Igor Sorinin kanssa. Keskustelu oli lyhyt, mutta ytimekäs.

– Sanoin, että mielestäni Sorina esitti epäurheilijamaista käytöstä ja pyysin, että hän lopettaisi. Kun joku vetää sauvoistasi koko ajan, siihen kuluu enemmän kuin kolme kymmenystä. Mutta ei sillä ole väliä. Se oli silti hyvä kilpailu, Iversen kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Sorin ei pitänyt Iversenin palautteesta.

– Olin yllättynyt Iversenin käytöksestä. Ajattelin, että tämä on kahden naisen, ei kahden miehen välinen tappelu, Sorin sanoi.

Sorinilla oli selitys siihen, miksi hänen vaimonsa ajautui toistuvasti liian lähelle Johaugia.

– Tatjana hiihtää leveämmin, kun taas Therese hiihtää tiheämmällä rytmillä. Tatjanan on vaikeaa hiihtää synkassa Theresen kanssa. Hän on tapahtuneesta pahoillaan. Ymmärrän, että siinä tilanteessa Theresen on vaikeaa säilyttää malttinsa, Sorin totesi.

Johaug kertoi NRK:lle, että hän hyväksyy venäläisten anteeksipyynnön, mutta ei purematta niellyt Sorinin selittelyjä naisten erilaisesta liukurytmistä.

– Siinä tapauksessa hänen täytyy pysytellä kauempana minusta. Ei sitä voi laittaa liu'un tiheyden piikkiin. Hiihtäjä ei saa astua edellään hiihtävän välineiden päälle, Johaug painotti.

Karlsson väläytti tekosyyn mahdollisuutta

Sorina hyötyi Johaugin peesistä. Hän oli kuuden kilometrin väliaikapisteellä peräti kolmantena, edellään vain kisan kärkikaksikko Karlsson ja Johaug. Hän putosi viimeisillä kilometreillä kahdeksanneksi, noin 35 sekunnin päähän kärjestä.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila totesi miesten kisan jälkeen, että lähtönumerolla, vauhdinjaolla, ryhmien muodostumisella ja erityisesti peesillä oli lauantaina "valtava merkitys".

Kisan voittajaa Frida Karlssonia hymyilytti, kun häneltä kysyttiin asiasta Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

– Kenelläkään ei ikinä ole aivan virheetöntä kisaa. Siellä on aina jotain häslinkiä.

Tarkoitatko, että kyseessä oli tekosyy?

– Voi olla. Joskus on kiva, kun on jotain, mitä syyttää, Karlsson kuittasi.

Lue myös: