Näin näyttävään suoritukseen ylsi Jimi Salonen – kumparelaskija onnistui Rukalla paremmin kuin kertaakaan viime kaudella

Kumparelaskija Jimi Salonen huudatti kotiyleisöä Rukalla yllettyään kumparefinaalissa neljänneksi. Hän teki kauden avauskilpailussa kolme hyvää laskua. Katso tästä Salosen huippusuoritus.

Jimi Salonen onnistui toisessakin laskussa!
Jimi Salonen onnistui toisessakin laskussa!

Jimi Salonen onnistui mainiosti freestylen kumparelaskun maailmancup-avauksessa Kuusamossa. 27-vuotias suomalainen laski neljänneksi lauantaina Rukalla. Kuuden parhaan superfinaalissa laskenut suomalainen kirjasi viimeisestä laskustaan pisteet 80,83.

Salosen superfinaalin laskun voi katsoa klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Saloselle tulos on mainio, sillä viime kaudella hänen paras sijoituksensa maailmancupista oli seitsemäs sija.

Voittoa Rukalla juhli Kanadan Mikael Kingsbury (82,99) ennen Kazakstanin Pavel Kolmakovia (82,10) ja viime vuonna Kuusamossa juhlinutta Japanin Ikuma Horishimaa (81,12). Kingsbury oli ensimmäisen finaalilaskun jälkeen neljäntenä, mutta teki superfinaalin parhaan suorituksen.

Salonen varmisti paikkansa 16 parhaan finaalista, kun hän oli ensimmäisen karsinnan kahdeksas. Ensimmäisessä finaalilaskusta hän kirjasi pisteet 78,50 ja eteni superfinaaliin kuuden parhaan joukkoon. Salosen ensimmäisen finaalilaskun voi katsoa oheiselta videolta.

Salonen on kivunnut palkintokorokkeelle vain kerran maailmancupissa, kun hän laski kaudella 2016 toiseksi Deer Valleyn osakilpailussa.

Pienillä muutoksilla mitaleille Pekingissä?

– Omaan tekemiseen olen ihan tyytyväinen. Ainahan sitä haluaisi kivuta palkintokorokkeelle, joten jotain jäi hampaan koloon, Salonen hymyili Yle Urheilun haastattelussa.

Kolme onnistunutta laskua kotiyleisön edessä tehnyt suomalainen oli selvästi tyytyväinen, vaikka palkintokorokesijoitusta ei tullutkaan.

– Ei siinä tullut isompia virheitä, mutta pieniä virheitä siellä oli. Sitä meni aika flow-tilassa, en muista ihan kaikkea. Oli mukavaa, kun kannustusjoukot olivat kohdallaan. Onhan siinä vähän painetta, kun laskee kotiyleisön edessä, mutta kyllä se tuo myös fiilinkiä.

Salosen kauden päätähtäin on luonnollisesti helmikuun Pekingin olympiakisoissa.

– Tämä antoi hyvää osviittaa Pekingiä ajatellen. Muutamaa juttua muuttamalla pystyy laskemaan podiumille.

Jimi Salosen fanit eivät pakkasesta välittäneet. Kuva: Jaani Lampinen / Yle

Jussi Penttala ja Severi Vierelä etenivät Rukalla toiseen karsintavaiheeseen, mutta jäivät siinä ilman finaalipaikkaa. Miesten kilpailussa oli mukana kaikkiaan kahdeksan suomalaista.

Naisten ainoa suomalaisedustaja Riikka Voutilainen oli ensimmäisen karsintaosion 36:s. Naisten finaalin voitti USA:n Olivia Giaccio pistein 78,51.

Lue myös: