Suomen viestijoukkue romahti kymppisakin ulkopuolelle – Hyvärinen syytti tästä törmäyksestä itseään: "Se oli minun virheeni"

Ankkuriosuuden yksin hiihtänyt Joni Mäki tippui viidenneltä sijalta kymmenen parhaan ulkopuolelle. Suomen viesti alkoi epäonnisesti avausosuudella. Katso videolta, kuinka Perttu Hyvärinen törmäsi saksalaishiihtäjään.

Perttu Hyvärinen törmäsi kaatuneeseen kilpakumppaniinsa
Perttu Hyvärinen törmäsi kaatuneeseen kilpakumppaniinsa

Norjan ykkösjoukkue voitti miesten 4x7,5 kilometrin viestihiihdon Lillehammerin maailmancupin kilpailussa. Toiseksi sijoittui Venäjän kakkosjoukkue, kolmanneksi Norjan kakkosjoukkue ja neljänneksi Venäjän ykkösjoukkue.

Joni Mäki toi Suomen maaliin yhdentenätoista, 1.29 minuuttia voittajan jälkeen. Mäki joutui hiihtämään yksin, sillä hän lähti osuudelleen viidentenä, yhdeksän sekuntia kärkiporukkaa perässä.

Lopulta takaa tullut porukka ohitti Mäen, ja ankkuri jäi peräti 14 sekuntia kymmenennestä sijasta.

– Jo sprintin karsinnassa oli aika kylmä ja se meni pahasti keuhkoihin. Se tuntui vähän eilenkin, mutta ei niin pahasti. Tänä aamuna tuntui, että olisi ehkä ollut parempi jättää hiihtämättä. Lähdin kuitenkin ja koitin tehdä parhaani, Mäki kertoi Yle Urheilulle ja sanoi jättävänsä Davosin maailmancupin väliin.

Suomen ykkösjoukkueessa hiihtivät Mäen lisäksi Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen ja Remi Lindholm.

Kisan käänteet voi katsoa seuraavalta videolta.

Suomen viesti alkoi ikävällä tavalla, kun Hyvärinen törmäsi viiden kilometrin jälkeen kaatunutta saksalaishiihtäjä Jonas Dobleria päin. Hyvärinen juuttui hetkeksi Dobleriin, ja menetti asemansa kärkiryhmässä. Näin ollen hän joutui hiihtämään yksin, ja toi Suomen vaihtoon 17 sekuntia kärkeä perässä.

– Minun vika oli se, että olin niin kaukana perällä, jossa on välillä loppupäässä viestiä kohellusta. Sain venyteltyä sukseni pois hänen altaan, mutta se oli virheeni, että olin niin kaukana siinä vaiheessa, Hyvärinen kommentoi.

Toista osuutta hiihtänyt Niskanen otti kuitenkin jo vajaan kilometrin jälkeen eron kiinni. Tämän jälkeen kärki hiihti rauhassa, mutta lopulta Aleksander Bolshunov ja Niskanen lähtivät pitämään vauhtia osuuden puolivälin jälkeen.

Tässä vaiheessa moni putosi kyydistä, ja kaksikko saapui vaihtoon lähes 12 sekuntia ennen Norjan ykkösjoukkuetta.

– Lähtötilanteessa oli sen verran reilusti eroa, että jouduin hiihtämään alun lujaa. En päässyt iskemään omaa iskua keulasta, vaan jouduin tasaamaan välillä. Yritin pikkaisen lopussa saada eroa taakse, Niskanen tiivisti.

Kolmannella osuudella Lindholm pysyi pitkään mukana kuuden joukkueen kärkiryhmässä. Lopulta ryhmästä tippui viiden kilometrin hiihdon jälkeen Ruotsi, ja seitsemän kilometrin jälkeen Lindholm. Lindholm tuli vaihtoon viidentenä yhdeksän sekuntia kärkeä perässä.

– Aika raskaalta tuntui, mutta taistelin. Olisin voinut vielä vähän enemmän yrittää lopussa. En ole ihan loppupäätökseeni tyytyväinen, Lindholm kommentoi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös: