Tätä ei ole nähty yli kymmeneen vuoteen: Norja taipui kolmanneksi naisten viestissä – Suomi niukasti viides: "Parista metristä kiinni"

Norjan naiset taipuivat kolmanneksi maailmancup-viestissä Lillehammerissa. Venäjä oli ykkönen. Katso videolta kisan tiukka loppuratkaisu. Suomi sijoittui viidenneksi.

Norjan naisille harvinainen viestitappio
Norjan naisille harvinainen viestitappio

Venäjä juhli voittoa hiihdon maailmancupin naisten viestissä Lillehammerissa. Venäjä kukisti tiukassa loppuratkaisussa toiseksi sijoittuneen Ruotsin 1,1 sekunnilla ja kolmanneksi jääneen Norjan 1,2 sekunnilla.

Norjan naiset olivat voittaneet kaikki maailmancup-viestit, joissa olivat olleet mukana, vuodesta 2009 lähtien. Lillehammerissa yli kymmenen vuotta kestänyt voittoputki katkesi.

Venäjän nuori ankkuri Veronika Stepanova kukisti lopussa Ruotsin Moa Olssonin ja Norjan Helene Marie Fossesholmin.

Suomi sijoittui viestissä viidenneksi, 22,5 sekuntia kärjestä. Suomen joukkueessa hiihtivät Johanna Matintalo, Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen ja Jasmi Joensuu. Suomi taipui niukasti Yhdysvalloille.

Yhdysvallat oli lopussa niukasti Suomea parempi. Katso video alta.

– Tuntui tosi vahvalta alamäkipätkän jälkeen. Loppuun jätin energiaa. Päätin, että tulen sieltä ohi, mutta parista metristä se jäi kiinni. Tosi hyvä fiilis jäi kokonaisuudessaan, ankkuri Joensuu sanaili.

– Kypsä suoritus Jasmilta. Viiden kilometrin matka sopii hänelle. Kokonaisuudessaan emme ole hirveän kaukana kärkikolmikosta, päävalmentaja Teemu Pasanen kehui.

Matintalo toi Suomen kärkiporukassa ensimmäiseen vaihtoon. Eroa kärkeen oli vain 2,6 sekuntia.

Toisella osuudella Kyllönen ei kestänyt terävimmän kärjen kyydissä. Ruotsi, Venäjä ja Norja pääsivät karkuteille, ja Suomi putosi 20 sekunnin päähän viestin kärjestä.

Niskanen toi Suomen viimeiseen vaihtoon seitsemännellä sijalla ja ankkuriosuudella Joensuu nosti Suomen viidennelle sijalle.

– Pääsin hiihtämään hyvin porukassa. Latu oli kasaava, kun alamäkipätkä oli niin pitkä. Haluja oli yrittää nousuun iskua, mutta tiesin että ei se kannata, kun nelikko pysyisi kasassa, Niskanen harmitteli.

Suomen kakkosjoukkue sijoittui Lillehammerin laduilla 12:nneksi. Suomen kakkosjoukkueessa hiihtivät Katri Lylynperä, Jasmin Kähärä, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo.

Pärmäkoski palaa kisaladuille

Suomi hiihti viestissä ilman ykköstähteään. Rukan maailmancup-avauksen jälkeen sairastunut Krista Pärmäkoski ei osallistunut Lillehammerissa hiihdettyihin maailmancup-taistoihin.

Pärmäkoski palaa kisaladuille viikon kuluttua Davosissa sivakoitavissa maailmancupin seuraavissa osakilpailuissa.

– Pärmäkoski on näillä näkymin tulossa mukaan Davosiin, päävalmentaja Pasanen vahvisti Yle Urheilulle.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös: