Uran paras sija! Katso, miten Tero Seppälä ylsi uskomattomasti viidenneksi ampumahiihdon takaa-ajossa: "Meni ihan käsikirjoituksen mukaan"

Tero Seppälän 20 laukauksesta vain yksi meni ohi. Kisan voitti Norjan Vetle Sjåstad Christiansen. Katso videolta, kuinka Seppälä ampui nollat viimeiseltä paikalta ja taisteli loppusuoralla vielä nelospaikasta.

Tero Seppälä upeasti viides ampumahiihdon maailmancupissa
Tero Seppälä upeasti viides ampumahiihdon maailmancupissa

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä väläytti osaamistaan Ruotsin Östersundin maailmancupin sunnuntain takaa-ajossa. 25-vuotias suomalainen nousi sensaatiomaisesti viidenneksi. Seppälä lähti kisaan sijalta 16.

Sijoitus on Seppälän uran paras maailmancupista. Seppälän uran aiempi paras sijoitus oli seitsemäs sija.

– Tosi hyvä fiilis ja kisa. Pystyin saavuttamaan jo heti alkutalvesta yhden kauden tavoitteistani. Meni ihan käsikirjoituksen mukaan. Piti hyödyntää peesit, ampua mahdollisimman hyvin, olla nopea valmisteluissa ja antaa viimeisellä kierroksella kaikki voimat ladulla, listasi Seppälä.

Suomalainen ampui kilpailussa vain yhden pummin, kun hänen ensimmäinen laukauksensa meni ohi. Hän oli viimeisen ampumapaikan jälkeen viidentenä ja piti sijoituksensa loppusuoralle saakka.

Seppälän entistä nopeampi ammuntarytmi on kovan harjoittelun tulos.

– Paljon on tehty Kontiolahden penkalla töitä sen eteen valmentaja Anatoli Hovantsevin kanssa. Ammunta on ollut ennen harjoituksissa nopeaa, mutta vasta nyt olen saanut sen siirrettyä kilpailuun, Seppälä kommentoi uuden tulemisensa merkittävintä tekijää.

– Oma isäni on yhä taustalla, mutta Anatoli on huolehtinut päivittäisvalmennuksesta Kontiolahdella. Palautumisen merkitys on minusta ollut se isoin juttu edellisvuosiin nähden. Tätä kautta olen saanut lisää tehoja harjoituksiin.

Kilpailun voitti Norjan Vetle Sjåstad Christiansen, jolle Seppälä hävisi 52,1 sekuntia. Ranskan Emilien Jacquelin ja Ruotsin Sebastien Samuelsson kävivät kovan taiston kakkossijasta, joka meni lopulta ruotsalaiselle.

Tshekin Michal Krcmar oli neljäs, Seppälä siis viides ja Itävallan Simon Eder kuudes.

– Sanotaanko, että en ollut vielä niin lähellä, että olisin ikään kuin nähnyt ladulla palkintopallin. Suunta on kuitenkin oikea, kun tuli tunne, että on jo parhaiden joukossa. Mahtava parannus edellisiin sijoituksiini nähden, iloitsi suomalaissankari.

Seppälä sijoittui viikko sitten Östersundin 10 kilometrin kilpailussa 16. sijalle, joten suomalaisen kausi on alkanut mainiosti.

Sijoitus on suomalaismiehille harvinainen. Edellisen kerran suomalaisampumahiihtäjä on sijoittunut lähelle palkintokorokepaikkaa vuoden 2006 olympialaisissa, kun Paavo Puurunen ylsi neljänneksi yhteislähdössä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös: