Salibandymaajoukkue vieraili Hietaniemen sankarihaudoilla – Antti Rokkaan verrattu maalihai Ville Lastikka: "Erityinen päivä MM-kisojen lomassa"

Ville Lastikka ja koko Suomen salibandymaajoukkue vieraili itsenäisyyspäivänä Helsingin Hietaniemen sankarihaudoilla.

Salibandymaajoukkue sankarihaudalla: Valmentaja lausui runon "Ole terästä"
Salibandymaajoukkue sankarihaudalla: Valmentaja lausui runon "Ole terästä"

Ville Lastikka on Suomen salibandymiesten tehopyssy MM-alkusarjan jälkeen. Kolmeen otteluun hän on saalistanut tehot 5+2=7. Varsinkin huippuottelussa Ruotsia vastaan Lastikka oli hurjana, saldosi siinä pisteet 3+1 ja johti Suomen 7–3-voittoon naapurimaasta – vasta ensimmäistä kertaa alkulohkovaiheessa.

Lastikka on ollut alkusarjan ottelun jäljiltä Suomen salibandymaajoukkueen valmennukselle ikään kuin Antti Rokka, joka esitti Tuntemattomassa sotilaassa oman, kuuluisan tarjouksensa: "Kuule vänskä. Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä? Täs siul on sellane."

– Olen ehkä itse vähäpuheisempi, enkä lähde tarjoamaan itseäni noin suoraan kuin Rokka. Yritän näyttää sitten kentällä, että ehkä tässä olisi hyvä mies, jolla olisi käyttöä. Tänään olemme vähän rauhoittuneet, syöneet hyvin ja katselleet Tuntematon sotilas -elokuvaa, kertoo Lastikka.

Koko salibandymaajoukkue vieraili itsenäisyyspäivänä Helsingin Hietaniemen sankarihaudoilla ja sytytti kynttilät, joista muodostui myöhemmin näyttävä kynttilämeri. Ennen kuin kynttilät vietiin haudalle, apuvalmentaja Juha Jäntti lausui ääneen Aaro Hellaakosken runon Ole terästä.

– Itsenäisyyspäivä on varmasti meille kaikille iso asia. Kunnia tästä itsenäisyydestä heille, joille se kuuluu. Meille salibandymaajoukkueen pelaajille tämä on erityinen päivä MM-kisojen lomassa. Hienoa, että päästiin edustamaan Suomea ja kantamaan sinivalkoisia värejä ylpeänä, Lastikka iloitsi 6. joulukuuta suoritetusta kunniatehtävästä.

Katso salibandymaajoukkueen vierailu sankarihaudoilla ylhäältä kuvaa klikkaamalla!

Lastikka iloitsee maanantain ikimuistoisen kunniatehtävän lisäksi myös Suomen hyvästä startista MM-kotikisoissa.

– Alkukisojen onnistumista saa itseluottamusta sekä varmuutta peliin ja sillä on ainakin itselleni iso merkitys. Joka peliin voi lähteä hyvällä fiiliksellä.

Ville Lastikka kokosi hattutempun Ruotsia vastaan MM-kisojen alkusarjassa. Kuva: Lehtikuva

Suomi kaatoi alkulohkossa Tanskan, Ruotsin ja Latvian murskaavalla maalierolla 21–5. Seuraavaksi Suomi pelaa puolivälierissä keskiviikkona kello 18.45 alkaen. Vastustaja on selvillä tiistaina. Suomen vastus on Saksa–Slovakia-ottelun voittaja.

– Sitä odottaa tietysti, että pääsisi pelaamaan nopeasti. Vaikka pelasimme eilen sunnuntaina, niin itselläni on ainakin hyvä tunne kropassa jo nyt. Yritetään ottaa tässä pari päivää rennosti, ollaan yhdessä ja koitetaan keksiä välillä muutakin tekemistä. Keskiviikkona päästään iskemään sitten raikkaalla jalalla vastustajan kimppuun.

Onko Suomella ollut vielä riittävästi vuoria ja haasteita turnauksessa? Niitäkin kun tarvitaan matkalla urheilumenestykseen.

– Ruotsia vastaan meillä oli pieniä hetkiä ottelun sisällä, joissa oltiin vähän köysissä. Ne hetket kestimme kuitenkin hyvin. Ydinryhmämme on ollut aika pitkään kasassa, ja sieltä löytyy varmasti yhteisiä kokemuksia myös näistä aisoista. Uskon, että olemme riittävän valmiita jatkopeleihin, Lastikka toteaa sopivan itsevarmasti.

Tampereen Classicin maalihai edusti Suomea miesten MM-kisoissa vuonna 2018 Prahassa, joista tuliaisena oli viimeisin maailmanmestaruus. Salibandymiehet ovat juhlineet MM-kultaa lisäksi myös vuosina 2008, 2010 ja 2016.

Lue lisää: