Coloradon Justus Annusella unohtumaton ilta NHL:ssä: "Ei ole kauaa, kun pelasin näitä vastaan videopeleissä"

Jääkiekon NHL:ssä Justus Annunen, 21, aloitti ensimmäistä kertaa Coloradon maalilla. Avalanche kukisti Philadelphia Flyersin 7–5.

Justus Annunen torjui ottelussa 27 kertaa ja antautui viidesti. Kuva: Eric Hartline-USA TODAY Sports

Jääkiekon NHL:ssä Justus Annunen torjui uransa ensimmäisen NHL-voiton, kun Avalanche kukisti kriisiseura Phidalphia Flyersin 7–5.

Annunen aloitti ensimmäistä kertaa Coloradon maalilla Flyersia vastaan. Hän on Coloradon historian neljänneksi nuorin maalivahti, joka torjui voiton ensimmäisessä ottelussaan aloittavana maalivahtina.

Claude Giroux vei Flyersin johtoon avauserässä Rasmus Ristolaisen syötöstä. Colorado kuittasi johto-osuman kuitenkin nopeasti ja iski kuuden minuutin sisään neljästi. Justus Annunen ja Mikko Rantanen saivat syöttöpisteen Cale Makarin 4–1-osumaan. Flyers nousi vielä avauserässä maalin päähän ja erätauolle mentiin 4–3-lukemissa.

Toisessa erässä osui vain Coloradon Valeri Nichushkin. Päätöserässä Philadelphia nousi vielä maalin päähän, mutta Colorado vei voiton 7–5-lukemin. Rantanen sai kaksi syöttöpistettä ja Annunen torjui ottelussa 27 kertaa.

– Se oli hauskaa. Olen aina unelmoinut tästä. Siitä ei ole kauaa, kun pelasin videopeleissä näitä pelaajia vastaan, joten oli kiva pelata heidän kanssaan. Peli on NHL:ssä paljon nopeampaa ja laukaukset laadukkaampia, Annunen jutteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

21-vuotias Annunen valittiin marraskuussa AHL:n parhaaksi maalivahdiksi. NHL:ssä hän debytoi varhain sunnuntaina Suomen aikaa, kun hän luisteli maalille Ottawa-ottelun toiseen erään. Senators voitti ottelun lopulta jatkoajalla lukemin 6–5.

Flyersin tilanne on synkkä, sillä tappio oli joukkueelle jo yhdeksäs peräkkäinen. Joukkue erotti sunnuntaina päävalmentajansa Alain Vigneault'n Tampa Baylle koetun 1–7-tappion jälkeen. Joukkueen tilapäisenä päävalmentajana toimii Mike Yeo.

Hintz ja Lammikko maalinteossa

Dallas Starsin Roope Hintz iski kauden 11. osumansa, kun Dallas kukisti Arizonan 4–1. Hintz vei joukkueensa johtoon avauserässä. Shayne Gostisbehere toi Arizonan tasoihin toisessa erässä, mutta Dallas iski päätöserässä kolmesti. Voitto oli Starsille jo seitsemäs peräkkäinen.

Myös Vancouver Canucksin Juho Lammikko onnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalinteossa, kun Canucks kukisti Los Angeles Kingsin 4–0. Osuma oli Lammikolle ensimmäinen Canucksin paidassa. Hänet kaupattiin Vancouveriin Floridasta kauden kynnyksellä.

Voitto oli Canucksille ensimmäinen uuden päävalmentajan Bruce Boudreaun alaisuudessa. Joukkue erotti maanantaina päävalmentajansa Travis Greenin Pittsburghille koetun 1–4-tappion jälkeen. Myös joukkueen GM Jim Benning sai lähtöpassit, ja hänen tilalleen nimettiin Stan Smyl.

Vancouver on voittanut nyt kolme neljästä edellisestä ottelustaan.

Kaikki NHL:n tulokset teksti-tv:n sivulla 235.

Lue myös: