Yksin Etelä-Afrikassa leireilevä Kristian Pulli ei pelkää uutta virusvarianttia – kertoo, että Suomeen palaaminen ei ole yksinkertaista

Kristian Pulli harjoittelee Kapkaupungissa yksin. Iso suomalaisten yleisurheilijoiden ryhmä harjoittelee toisaalla Etelä-Afrikassa Potchefstroomissa.

Kristian Pullin Suomen ennätys on 827. Kuva: JAVIER SORIANO / AFP via Getty Images

Etelä-Afrikasta lähtenyt uusi koronavariantti omikron leviää maailmalla, mutta maassa leireilevä pituushypyn SE-mies Kristian Pulli ei ole erityisen huolissaan asiasta.

13 suomalaista yleisurheilijaa leireilee Etelä-Afrikan Potchefstroomissa, mutta Pulli on yksin pitkällä leirillä Kapkaupungissa. Hän kertoo, että korkealla harjoittelu ei sovi hänelle. Pulli saa harjoitella tällä hetkellä kaupungin päästadionilla käytännössä yksin, muiden maiden urheilijoitakaan ei siellä ole.

– Harjoitusolosuhteet ovat hyvät enkä ole kokenut ongelmia, kun noudattaa paikallisia ohjeistuksia. Aika vähäisillä kontakteilla pystyn olemaan. Minulla on vuokra-auto, jolla menen harjoituspaikalle ja käyn kaupassa. Siinä se oikeastaan on. Kontaktit ovat aika minimissä.

Pullin on tarkoitus tulla Suomeen ja palata vielä takaisin Etelä-Afrikkaan ennen Yhdysvaltain leiriä, joka on toiveissa keväälle, jos tilanne sen sallii. Suomeen paluu ei ole aivan yksinkertaista, koska lentoja ei kovin paljon ole.

– Kyllä niitä joitain ilmeisesti tulee. Sen mukaan tullaan, miten niitä löytyy.

Valmentajaisä vakuuttaa, että kunto on "kaikkien aikojen kovin"

Harjoittelu on kaikesta päätellen sujunut hyvin.

– Ollaan kaikkein kovimmassa kunnossa mitä koskaan, Pullin valmentajaisä Seppo Pulli sanoi.

Se lupaa hyvää. Pulli hyppäsi Suomen ennätyksen 827 kesällä 2020 ja hallissa 824 viime keväänä. Ensi kesänä on ohjelmassa sekä EM- että MM-kisat. Pituuden MM-raja on 822, jota Pulli ei ole aikaikkunan sisällä rikkonut. Sen sijaan Pulli on rankingissa sijalla 14, kun 32 otetaan kisoihin.

– Rankingpisteet ovat nykyään pääsääntöinen tapa, jolla pääsee kisoihin. Raja saa tulla, jos on tullakseen, mutta se ei ole se ykkösjuttu, mitä lähdetään alkukesästä hakemaan. Tarvitaan muutama hyvätasoinen kilpailu ja niistä tarvittavat rankingpisteet MM- ja EM-kisoja varten, Kristian Pulli sanoi.

Hallikausi ei ole Pullin prioriteeteissa korkealla. Se saattaa jäädä kokonaan väliin, mutta kilpaileminen ei ole poissuljettu.

Pulli oli haastateltavana etäyhteydellä Oulun Pyrinnön järjestämässä tilaisuudessa. Hän siirtyy seuraan Viipurin Urheilijoista. Oulun Pyrintöön vaihtavat myös keihäänheittäjät Oliver Helander, Janne Läspä ja Anni-Linnea Alanen. Helander on Suomen viime vuosien parhaita keihäsmiehiä. Läspä on 20-vuotiaiden maailmanmestari ja Alanen saman ikäluokan EM-pronssimitalisti.

– Oulusta tuli paras tarjous kokonaisuuden kannalta. Pystyn hyödyttämään seuraa ja seura pystyy hyödyttämään minua, Pulli perusteli seuranvaihtoa.

Lue myös: