Mikko Rantasella kahden maalin ilta – suomalaisten maalipörssin paalupaikalle

Mikko Rantanen on tehnyt tällä kaudella 12 maalia 20 ottelussa. New York Rangersin seitsemän ottelun mittainen voittoputki katkesi Colorado Avalanchen käsittelyssä.

Mikko Rantanen tuuletti kaksi kertaa Madison Madison Square Gardenissa. Kuva: NHLI via Getty Images

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen vietti kahden maalin iltaa jääkiekon NHL:ssä. Rantanen onnistui kahdesti, kun Colorado juhli murskaavaa 7–3-vierasvoittoa New York Rangersista.

Avalanchen 1–0- ja 7–3-maalit iskeneellä suomalaishyökkääjällä on kasassa kauden 20 ottelusta tehot 12+11=23. Hän on tehoillaan suomalaisten kauden pistepörssissä kolmantena. Rantanen nousi osumillaan suomalaisten maalipörssin kärkeen ohi 11 maalia tehneiden Carolinan Sebastian Ahon ja Dallasin Roope Hintzin.

Rantanen laukoi komeasti vierasjoukkueen 1–0-johtoon, kun avauserää oli pelattu vain reilut neljä minuuttia.

7–3-osuman Rantanen viimeisteli kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun hän ohjasi Erik Johnsonin viivavedon sisään. Rantanen (+2) sai ottelussa vastuuta lähes 20 minuuttia.

Rangers johti ottelua vielä avauserän jälkeen 2–1, mutta Avalanche nousi toisessa erässä 6–2-vierasjohtoon. Coloradon tehomiehiä toisessa erässä olivat kaksi kertaa 22 sekunnin sisään maalannut Logan O’Connor ja tehot 1+2 kirjannut Nazem Kadri.

Avalanchen seitsemästä maalista vain yksi syntyi ylivoimalla.

– Nyt me lauoimme riittävästi. Ylivoimapelimme näytti hyvältä. Pidin siitä, mitä teimme hyökkäyspäässä, Coloradon valmentaja Jared Bednar myhäili.

Tappio päätti hyökkääjä Kaapo Kakon (-1) edustaman Rangersin seitsemän ottelun mittaisen voittoputken. Voitto oli Avalanchelle toinen perättäinen.

Rangersin maalilla Adam Huska torjui 32/39 kertaa. Ottelu oli 25-vuotiaalle slovakialaiselle uran ensimmäinen NHL:ssä.

Ennen Colorado-peliä Rangers oli voittanut kahdeksan ottelua peräkkäin Madison Square Gardenissa.

– Me avasimme oven Coloradolle, kun hukkasimme kiekkoa. Colorado on vaarallinen joukkue. Peli on ohi ja nyt keskitymme seuraavaan otteluun, Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant summasi.

Vegas nousi makeaan kotivoittoon, Hintz 0+2

Kahden pisteen tehoiltaa suomalaispelaajista vietti myös Dallas Starsin Roope Hintz, joka kirjasi kaksi syöttöpistettä tappiollisesta vieraspelistä Vegas Golden Knightsia vastaan.

Dallas johti peliä vielä toisen erän jälkeen 3–2 ja kolmannen erän alussa 4–2, mutta Vegas kiri lopulta makeaan voittoon Michael Amadion, Mark Stonen ja Max Paciorettyn maaleilla. Stone tasoitti pelin 4–4:ään ajassa 54.47 ja Pacioretty iski voittomaalin vajaata minuuttia myöhemmin.

Dallasin suomalaispuolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät ottelussa pahasti pakkasen puolelle, kun molemmat kirjasivat plusmiinussaldon -3. Heiskanen puursi jäällä yli 25 minuutia ja Lindell oli jäällä lähes 24 minuuttia.

NHL-kierroksen tulokset:

New Jersey–Philadelphia 3–0

NY Rangers–Colorado **3–7
**COL: Rantanen 2+0

Vancouver–Boston vl 2–1

Vegas–Dallas 5–4
DAL: Hintz 0+1

Lue myös: