Hyppää sisältöön

Suomalaiskomeetan huima nousu sai asiantuntijan hehkuttamaan: "Voidaan sitten maalailla seuraaviin kisoihin Terolle sitä podium-paikkaa"

Tero Seppälä nousi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa peräti 21 sijaa ja jäi palkintosijasta vain vajaat kymmenen sekuntia.

Tero Seppälä maalissa Hochfilzenin takaa-ajokisan jälkeen.

Tero Seppälä jatkoi mainioita suorituksiaan ampumahiihdon maailmancupissa. Jo kauden avauksessa Östersundissa hän saavutti yhden vitossijan ja kaksi 16:tta sijaa. Nyt Hochfilzenissä hän kipusi perjantain pikakilpailun 29. sijalta takaa-ajossa peräti kahdeksanneksi.

Seppälän vauhti pöpperöisellä radalla sai Yle Urheilun asiantuntija Laura Toivasenkin innostumaan.

– Aivan huikeaa suoritusta! Voidaan sitten maalailla seuraaviin kisoihin Terolle sitä podium-paikkaa, Toivanen hehkutti selostuskopissa.

Kilpailun selostaja Magnus Eklöv totesikin, että on enää vain ajan kysymys, milloin Seppälä tuon palkintokorokesijan ottaa. Nyt kolmossija jäi noin yhdeksän sekunnin päähän. Hochfilzenin maailmancupin jälkeen kiertue jatkuu Ranskan Annecy-Le Grand Bornandissa, jossa kisataan pikakilpailussa, takaa-ajossa ja yhteislähdössä.

Pikakilpailun jälkeen Seppälä harmitteli Yle Urheilulle hiihtovauhtiaan ja arveli, ettei hänen suksivalintansa osunut nappiin. Takaa-ajokilpailussa hänellä ei ollut tätä ongelmaa, sillä hän oli hiihtoajoissa kolmanneksi nopein. Eteen kiilasivat vain Norjan Johannes Thingnes Bö ja Ruotsin Sebastian Samuelsson.

– Hän hävisi Bölle 16 sekuntia 12,5 kilometrillä. Voi sanoa, että oli Teron päivä ainakin suksilla. Harmillisesti sieltä tuli se sakko, Toivanen sanoi.

Toivanen muistutti, että Seppälä nosti sijoitustaan kisassa 21 sijaa. Häntä paremmin onnistuivat ainoastaan seitsemänneksi sijoittunut Itävallan Felix Leitner ja kymmenenneksi sijoittunut Venäjän Vasili Tomshin. Leitner nosti sijoitustaan 25 sijaa ja Tomshin peräti 37 sijaa.

Seppälän lisäksi myös Olli Hiidensalo pääsi takaa-ajokisassa pisteille. Kaksi sakkokierrosta kiertänyt Hiidensalo oli kisan 26:s. Maailmancupin kokonaistilanteessa Seppälä on jaetulla 16. sijalla ja Hiidensalo 40. sijalla.

– Onhan tämä huikeaa, kun Suomesta pääsee kaksi miestä näin korkealle. Ollillekin tämä oli tasapainoinen suoritus. Ei yhtä kova kuin eilen (pikakilpailun 11:s), mutta plussan puolella silti, Toivanen sanoi.

Seppälä: Ehkä jopa parempi kuin Östersundissa

Tero Seppälä oli luonnollisesti tyytyväinen kilpailun jälkeen. Hän piti hiihtoaan ehkä jopa parempana kuin viime viikon huipputykitystään Östersundissa, jolloin hän nousu 16. sijalta viidenneksi.

– Oli taas aivan huippuveto. Ehkä jopa parempi kuin Östersundissa, kun tänään oli hiihdollisesti niin hyvä päivä. Oikeastaan koko ajan hiihdin aivan limiitillä ja jaksoin silti tulla ihan loppuun asti, Seppälä totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

– Tietysti ihan mitalista pääsin taistelemaan siinä, mutta kun jouduin porukan kirimään kiinni viimeisen kierroksen ekalla kilometrillä, niin ei ollut voimia vastata nousussa, jossa lähdettiin lyömään.

Olli Hiidensalo oli tyytyväinen kokonaissuoritukseensa, vaikka putosikin takaa-ajossa 15 sijaa.

– Hiihto oli vähän passiivista, kuten myös penkkatyöskentely, mutta ammuntoihin silti pakko olla tyytyväinen, Hiidensalo sanoi.

Päivitys kello 17.42: Lisätty Seppälän ja Hiidensalon kommentit.

Lue myös: