Hyppää sisältöön

Mari Ederiltä huippusijoitus, mutta ohilaukaus jäi harmittamaan – "Tiedän, ettei pitäisi olla tyytymätön, mutta harmittaa se makuuammunnan katkos"

Mari Eder oli yhdeksäs ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Annecyssa, mutta hänelle jäi kisasta myös hampaankoloon.

Mari Eder onnistui ampumapenkalla yhtä laukausta lukuunottamatta. Kuva: Yle/Tomi Hänninen

Mari Eder onnistui kauden toistaiseksi parhaalla tavalla ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Annecyssa. Eder ampui makuulta yhden sakon ja pystypaikalta puhtaasti. Sijoitus oli yhdeksäs. Vaikka tulos oli alkukauden kisoihin verrattuna erittäin hyvä, Ederille jäi kisasta myös hampaankoloon.

– Tänään oli tosi keskittynyttä tekemistä penkalla. Makuulla ennen viimeistä laukausta oikea kyynärpää lipesi latausliikeessä. Rytmi katkesi ja viimeinen tähtäys oli liian pitkä, Eder harmitteli ainoaa ohilaukaustaan.

Hiihdossakaan ei ollut kaikkein paras päivä, joka näkyi varsinkin viimeisellä kierroksella.

– Oli vaikeuksia palautumisen kanssa. Lähdin kuitenkin rohkeasti matkaan. Viimeinen kierros tuli ihan ok yli puolenvälin, mutta sitten kun olisi pitänyt taistella viimeisistä sekunneista, en pystynyt siihen. Ei ollut paras päivä hiihdossa, mutta tärkeintä oli päästä ammunnan ja keskittymisen kannalta parempaan tekemiseen kiinni.

Kilpailun voitti Norjan Marte Olsbu Röiseland puhtaalla ammunnalla. Ranskalainen Anais Bescond oli toinen ja ruotsalainen Elvira Öberg kolmas. Eder pääsee hyvistä lähtökohdista lauantain takaa-ajoon. Eroa kärkeen on 41 sekuntia. Eder muistutti, että yleensä viikonlopun toinen startti on ollut hänellä parempi kuin ensimmäinen.

– Tiedän, ettei pitäisi olla vihainen tai tyytymätön, mutta harmittaa se makuuammunnan katkos.

Suvi Minkkinen ja Nastassia Kinnunen jäivät puhtaista ammunnoista huolimatta maailmancupin pisteiden ulkopuolelle. Minkkinen oli 42:s, ja Kinnunen 63:s. Venla Lehtonen oli kolmella sakolla 89:s.

Lue myös: