Hyppää sisältöön

Päävamman saaneelta Krister Savoselta pysäyttäviä tietoja tilanteestaan: "Otan etäisyyttä salibandysta"

Salibandyn MM-kisat väliin jättänyt Krister Savonen kertoo kärsivänsä muun muassa masennuksesta.

Krister Savosta ei nähdä tällä kaudella F-liigassa. Kuva: Juhani Järvenpää / Salibandy.fi

Syyskuussa päävamman salibandyn F-liigan ottelussa saanut Classicin puolustaja Krister Savonen kertoo Instagramissa kärsivänsä masennuksesta sekä ahdistus- ja paniikkikohtauksista. Savonen myös kertoo, ettei hän enää pelaa tällä kaudella.

– Sain tänä vuonna viidennen ja kuudennen aivotärähdykseni. Olen kärsinyt masennuksesta ja ahdistus-/paniikkikohtauksista. Minulla on ollut ongelmia muistin, keskittymisen, tasapainon ja silmien liikkeiden kanssa. Näiden takia olen päättänyt, että otan etäisyyttä minulle tärkeästä asiasta eli salibandysta ja lopetan tämän kauden omalta osaltani tähän hetkeen, Savonen kirjoittaa.

Savosella diagnosoitiin syyskuussa aivotärähdys, kun hän kaatui pää edellä seinään ottelussa Oilersia vastaan. Savonen on ollut tämän jälkeen sivussa pelikentiltä. Hän joutui jättämään esimerkisi salibandyn MM-kisat väliin loukkaantumisensa takia.

– Koen, että tällä päätöksellä saan itselleni paremman olon ja paineen kentälle menosta pois omilta hartioilta. On tullut aika keskittyä oikeesti omaan terveyteen ja saada ukko kuntoon ennen kuin tekee mitään muuta.

Savonen toivoo myös ystävällisesti rauhaa kuntoutukseen.

Savonen on kaksinkertainen maailmanmestari. Hän on myös saavuttanut urallaan neljä Suomen mestaruutta Classicin paidassa.

Lue myös: