Hyppää sisältöön

Korisliigan runkosarja keskeytetään koronatilanteen vuoksi

Miesten Korisliigan runkosarja keskeytetään ja se jatkuu 18. tammikuuta.

Kuva: Tomi Hänninen

Miesten Korisliigan runkosarja keskeytetään heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Korisliiga jatkuu 18. tammikuuta. Tauon aikana pyritään katkaisemaan joukkueissa leviävät tartuntaketjut. Seurat hyväksyivät Korisliigan johtoryhmän esityksen yksimielisesti. Tauko koskee vain miesten Korisliigaa.

– Joukkueissa on ilmennyt jonkin verran koronatapauksia joulutauon jälkeen ja niistä on lähtenyt jopa tartuntaketjuja joukkueissa. Joukkueita on asetettu kokonaan karanteeniin, minkä vuoksi otteluiden pelaaminen on hyvin vaikeaa, jopa mahdotonta, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm kertoi Yle Urheilulle.

Westerholmin mukaan Vilppaan joukkue on kokonaan karanteenissa ja Kouvot hyvin pitkälti. Muissa joukkueissa on yksittäisiä tapauksia. Vilpas ja Kouvot kohtasivat toisensa 18.12.

Tauko ei kuitenkaan aiheuta kovin suurta otteluruuhkaa. Runkosarjan ja jatkosarjan väliin oli alun perin suunniteltu kymmenen päivän tauko, jota nyt lyhennetään neljään päivään.

Suomen Cupin Final Four järjestetään normaalisti 14.–16.1., jonka jälkeen Korisliiga jatkuu 18.1.

Korisliigan runkosarjan päättymispäivä muuttuu tammikuun 22. päivästä helmikuun 5. päivään. Samalla jatkosarjat muutetaan pelattavaksi ajalle 9.2.–23.3. Myös pudotuspelisarjojen alkamista myöhäistetään neljällä päivällä.

Westerholm totesi, että Korisliiga selvisi viime kaudella todella vähillä koronatapauksilla ja nyt sarja on kokenut ensimmäisen todellisen koronaiskun.

– Onhan tässä epävarmuustekijöitä, kyllä se huolestuttaa. Täytyy uskoa, että tästä selvitään ja saamme sarjat pelattua suunnitellusti. Usko ja luotto on kova, että mestarit saadaan ratkottua urheilullisesti tänäkin keväänä.

Lue myös: