Hyppää sisältöön

Krista Pärmäkoski ylsi kolmanneksi Val di Fiemmen yhteislähtökisassa – katso jännittävä loppuratkaisu

Venäjän Natalia Neprjajeva voitti naisten 10 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailun Italian Val di Fiemmessä. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena kolmas ja nousi koko kiertueen sijoituksessa neljänneksi.

Krista Pärmäkoski nousi kolmanneksi Val di Fiemmessä
Krista Pärmäkoski nousi kolmanneksi Val di Fiemmessä

Upeasti taistellut Krista Pärmäkoski ylsi kolmanneksi naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmancupin kilpailussa Val di Fiemmessä. Tour de Skin viimeistä edellisen naisten kilpailun voiton vei Venäjän Natalia Neprjajeva, joka oli Pärmäkoskea 4,8 sekuntia nopeampi.

Heidi Weng oli toinen häviten Neprjajevalle 3,7 sekuntia.

Kerttu Niskasella oli vaikea päivä ja hän jäi kärjestä 43,5 sekuntia. Niskasen sijoitus oli seitsemäs. Myös Johanna Matintalo ylsi kymmenen parhaan joukkoon. Hän oli yhdeksäs jääden kärjestä 51,3 sekuntia. Suomalaisten mainiota päivää täydensi Anne Kyllönen,joka oli 11:s (+56,6).

Pärmäkoski oli kahden kierroksen eli viiden kilometrin jälkeen kilpailun johdossa. Kuuden kilometrin kirimaalin kohdalla Pärmäkoski oli kolmas, ja sai kokonaiskilpailuun 10 hyvityssekuntia.

Kärjestä 21 sekuntia jäänyt Niskanen oli seitsemäs ja sai neljä hyvityssekuntia, ja kymmentenä kirimaalin ohittanut Anne Kyllönenkin sai sekunnin hyvityksen. Pärmäkoski johti kilpailua myös viimeiselle kierrokselle lähdettäessä eli 7,5 kilometrin kohdalla.

Neprjajeva nousi kuitenkin johtoon viimeisellä kierroksella. Pärmäkoski oli vielä kiinni toisessa sijassa viimeiseen nousuun lähdettäessä, mutta Weng laski Pärmäkosken ohi viimeisessä laskussa.

Kolmas sija maistui kuitenkin Pärmäkoskelle, joka tuuletti maaliviivan ylitettyään ja palkintopallilla. Pärmäkoski on ollut viimeksi maailmancupissa palkintokorokkeella helmikuun lopulla 2020, kun hän oli Lahdessa perinteisen 10 kilometrin kilpailun kolmas.

– On ollut huonoa tuuria tällä Tourilla, mutta nyt lähdin rohkeasti hakemaan paikkaan hyviltä sijoilta. Suksi oli hyvä. Lähden viimeiseen kisaan hyvillä mielin, mutta harmittaa, kun se hiihdetään yhteislähtönä eikä takaa-ajona. Nousussa ohittaminen on aika vaikeaa, Pärmäkoski kommentoi Viaplayn haastattelussa.

Pärmäkoski nousi Tourin kokonaiskilpailussa neljänneksi (+1.21).

Niskanen manasi suksiaan

Kerttu Niskanen ei ollut kilpailun jälkeen yhtä mielissään. Hän lähtee kiertueen viimeiseen kilpailuun kolmantena (+1.19).

– Oli erikoinen keli. Meillä oli neljä hiihtäjää, joilla kahdella oli eri tälli. Lukeuduin siihen, jonka tälli ei toiminut. Ei ollut riittävästi pitoa eikä luistoakaan. Tämä päivä pilasi Tourin, Niskanen manasi Viaplayn haastattelussa, mutta vakuutti taistelevansa kiertueen kuitenkin loppuun.

Toisen peräkkäisen voittonsa kiertueella napannut Neprjajeva jatkaa tourin kärjessä ja tämän päivän kilpailussa neljänneksi yltänyt Ebba Andersson nousi kiertueella toiseksi.

Natalia Neprjajeva voitti maanantain kilpailun ja johtaa kiertuetta. Kuva: Sergei Bobylev/Getty Images

Miesten 15 kilometrin kilpailu alkaa kello 15.50.

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertue päättyy huomenna tiistaina kuuluisaan loppunousuun. Viimeinen osuus kilpaillaan vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailuna.

Ylellä ei ole tv-oikeuksia Val di Fiemmen kilpailuihin. Tour de Skin huipennusta seurataan tiiviisti Urheilun Tuoreimmissa ja huippuhetket ovat katsottavissa videolta puoli tuntia kisan jälkeen.

Lue myös: