Hyppää sisältöön

Natalia Neprjajeva valloitti Tour de Skin – Krista Pärmäkoski taipui neljänneksi, Kerttu Niskanen viidenneksi

Heidi Weng oli vahvin Alpe Cermisin loppunousussa, mutta kokonaiskilpailun voiton vei Natalia Neprjajeva. Viiden parhaan joukossa nähtiin hienosti kaksi suomalaista.

Venäjän Natalia Neprjajeva saavutti uransa ensimmäisen Tour de Skin voiton
Venäjän Natalia Neprjajeva saavutti uransa ensimmäisen Tour de Skin voiton

Venäjän Natalia Neprjajeva on voittanut Tour de Skin naisten kokonaiskilpailun. Päätösmatkalla Neprjajeva oli neljäs. Neprjajeva oli aikaisemmin saavuttanut kaksi kakkostilaa hiihtokiertueella. Ruotsin Ebba Andersson oli kokonaiskisan toinen. Hienosti loppunousun sivakoinut Norjan Heidi Weng sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Krista Pärmäkoski oli kokonaiskisan paras suomalainen ollen kiertueen neljäs. Kerttu Niskanen oli Tour de Skin lopputuloksissa viides.

Loppunousun nopeiten kipusi Heidi Weng. Toiseksi sijoittui päätösetapilla Ebba Andersson, joka jäi seitsemän sekuntia Wengistä. Kolmas oli päätöskisan yllättäjä Ranskan Delphine Claudel.

Päätösetapin ratkaisu nähtiin Alpe Cermisin rinteen juurella. Ebba Andersson ja Heidi Weng tekivät eroa pääjoukkoon heti loppunousun alussa. Kaksikko kasvatti tasaisesti eroa takana tulevaan pääryhmään. Kovimmat haastajat Natalia Neprjajeva ja Krista Pärmäkoski putosivat kärjen vauhdista pian 7,5 kilometrin väliaikapisteen jälkeen.

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena päätösmatkalla kuudes. Hän jäi kärjestä 59 sekuntia. Kerttu Niskanen oli päätösmatkalla kahdeksas jääden Heidi Wengistä minuutin.

Muiden suomalaisten sijoitukset päätösmatkalla olivat: Johanna Matintalo 31:s ja Anne Kyllönen 23:s. Tourin lopputuloksissa Matintalo oli 14:s. Anne Kyllönen oli kiertueen lopputaulukossa 15:s.

Kerttu Niskanen otti tämän vuoden Tour de Skillä yhden osakilpailuvoiton. Ykköstila tuli Lenzerheiden 10 kilometrin väliaikalähtökilpailussa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Päätösetapilla eroja nähtiin vasta nousuosuudella

Tour de Skin päätösetappi hiihdettiin nyt kolmatta kertaa yhteislähtönä takaa-ajon sijaan. Alkumatka hiihdettiin yhdessä jonossa, jota veti yhdysvaltalainen Jessica Diggins. Ohittaminen ahtaalla hiihtouralla oli vaikeaa kilpailun alkuvaiheilla.

2,3 kilometrin kohdalla kärkeen kipusi Ruotsin Johanna Hagström. Iso pääjoukko oli hyvin kasassa. Kaikkiaan 26 hiihtäjää oli kymmenen sekunnin sisällä 2,3 kilometrin väliaikapaikalla.

6,8 kilometrin väliaikapaikalla kärjessä oli Ruotsin Ebba Andersson, heti perässä hiihti Norjan Heidi Weng.

Viimeisellä väliaikapaikalla ennen nousua Krista Pärmäkoski oli kolmantena kolme sekuntia kärkikaksikon takana. Nousun juurella Kerttu Niskanen oli sijalla kuusi. Eroa kärkeen oli tuossa vaiheessa 7,8 sekuntia.

Lue myös: