Hyppää sisältöön

Jääkiekon Naisten Liiga reagoi pahenevaan koronatilanteeseen – kärkijoukkueet eivät pelaa ennen olympiataukoa: "Pyritään mahdollistamaan, että olympiakandidaateille ei tulisi tartuntoja"

HIFK ja Kiekko-Espoo eivät pelaa jääkiekon Naisten Liigassa ennen olympiataukoa. Naisten liigan jatkopelit alkavat viikonloppuna.

Kiekko-Espoo joutuu odottamaan pudotuspelien alkua. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon Naisten Liiga reagoi huonontuneeseen koronatilanteeseen ottelusiirroilla. Sarjan jatkopelien piti käynnistyä kahden päivän kuluttua lauantaina, ja osa peleistä käynnistyykin. Sen sijaan sarjan kärkijoukkueet Kiekko-Espoo ja HIFK eivät pelaa enää ennen olympiataukoa.

– Olemme kotimaisessa Naisten Liigassa tehneet muutamia ottelusiirtoja. Olemme pyrkineet ratkaisemaan, miten pyritään pelejä jatkamaan järkevästi ja niin, että olympiakandidaateille ei tartuntoja tulisi, Naisleijonien GM Tuula Puputti kertoi Yle Urheilulle.

Kiekko-Espoon piti kohdata lauantaina TPS ja HIFK:n Ilves. Naisleijonien olympiakenraalina toimineissa Tshekki-otteluissa Kiekko-Espoosta ja HIFK:sta mukana oli 11 pelaajaa. (siirryt toiseen palveluun)

Ruotsin SDHL:ssä lukuisia ottelusiirtoja

Koronatilanne ei vaikuta sen paremmalta Ruotsissa, missä moni Naisleijonien pelaajista pelaa. Ruotsin naisten pääsarja SDHL:ssä on jouduttu tekemään lukuisia ottelusiirtoja viime aikoina koronan takia.

– Tämä on todella äärimmäinen tilanne. Kyse on useista tartunnoista, jotka vievät paljon aikaa. Meillä on olympialaiset tulossa ja tiukka otteluohjelma jo kauden alusta lähtien, SDHL:n urheilujohtaja Gizela Ahlgren Bloom totesi SVT:lle.

SDHL on keskustellut joidenkin joukkueiden kanssa siitä, voisiko osan otteluista pelata olympiatauon aikana. Myös sarjaohjelman tiivistämisestä on keskusteltu. Ahlgren Bloomin mukaan SDHL tiedottaa pian päätöksistä.

Tuula Puputti on seurannut huolestuneena myös Ruotsin tilannetta.

– Olympialaisten kannalta liigassa pelaa myös ruotsalaisia ja tshekkejä, jotka ovat tähtäämässä kisakoneeseen. Tilanne on huolestuttava. Pitää saada joukkue terveenä kisoihin, ja pyrimme nyt ratkaisemaan, mitkä terveysturvalliset olosuhteet olisivat, jotta kandidaatit pysyivät terveenä valintaan asti.

Naisleijonien joukkue julkaistaan 20. tammikuuta ja joukkue kokoontuu yhteen pian sen jälkeen. Pekingiin joukkue matkustaa 26. tammikuuta.

Lue myös: