Tässä on Suomen historiallinen joukkue futsalin EM-kisoihin – katso Suomen otteluiden aikataulu ja lähetystiedot

Futsalin miesten EM-kisat pelataan Hollannin Amsterdamissa ja Groningenissa 19. tammikuuta–6. helmikuuta. Suomi on ensimmäistä kertaa mukana.

Suomen historiallinen joukkue futsalin EM-kisoihin julkaistu
Suomen historiallinen joukkue futsalin EM-kisoihin julkaistu

Suomen miesten futsalmaajoukkue selvitti tiensä ensimmäistä kertaa futsalin EM-kisoihin. Kisapaikka ratkesi viime keväänä, kun Suomi voitti Vantaalla viimeisessä EM-karsintaottelussa Belgian 3–2.

Suomen ottelut ja lähetystiedot:

To 20.1. Italia–Suomi / Groningen klo 21.10 TV2 ja Areena
Ma 24.1. Suomi–Kazakstan / Groningen klo 21.10 TV2 ja Areena
Pe 28.1. Slovenia–Suomi / Amsterdam klo 18.10 TV2 ja Areena

Suomen joukkue historialliseen EM-turnaukseen on nyt nimetty. Alla pelaajalista sekä heidän seurajoukkueensa.

Maalivahdit:

Juha-Matti Savolainen, KaDy
Antti Koivumäki, GFT
(varalla) Kasper Kangas, Akaa Futsal

Kenttäpelaajat:

Panu Autio, GFT
Tuukka Pikkarainen, FC Kemi
Juhana Jyrkiäinen, Akaa Futsal
Jukka Kytölä, KaDy
Jarmo Junno, Vieska Futsal
Sergei Korsunov, KaDy
Aleksi Pirttijoki
Miika Hosio, GFT
Lassi Lintula, KaDy
Jani Korpela, MFC Torpedo (Venäjä)
Olli Pöyliö, Riemu
Iiro Vanha, Akaa Futsal
Henri Alamikkotervo, GFT
(varalla) Jussi Nyström, Akaa Futsal
(varalla) Jere Intala, KaDy
(varalla) Aleksi Pirttijoki, Akaa Futsal (nimetty 14.1. poisjääneen Mikko Kytölän tilalle)

– Onhan tämä hienoa aikaa olla elossa. Tuntuu myös ansaitulta. Olemme menneet päävalmentaja Mico Marticin kanssa valtavasti eteenpäin, kehitys tätä kohti on ollut loogista ja olemme rakentaneet koko juttua kestävälle pohjalle. Tuntuu ihan sairaan hyvältä, hehkutti maajoukkueen pitkäaikainen pelaaja ja kapteeni Panu Autio ennen joukkueen julkaisua.

Nimetyssä joukkueessa on kolme maalivahtia ja 15 kenttäpelaajaa. Virallisesti kisoihin saa nimetä 12 kenttäpelaajaa sekä kaksi maalivahtia. Koko ryhmä matkaa kuitenkin EM-kisoihin Hollantiin ja tarvittaessa viralliseen EM-ryhmään nimettyjä pelaajia saa korvata loukkaantumisten tai sairastumisten sattuessa.

– Tiedän, että jokainen pelaaja unelmoi EM-kisoissa pelaamisesta. Minun oli kuitenkin tehtävä päätös. Valitsin mukaan pelaajat, jotka ovat pelanneet monia tärkeitä otteluita. Uskon, että valitsemani joukkue on paras mahdollinen. Valinta oli vaikea, mutta loppujen lopuksi en epäillyt lainkaan. Tämä on paras joukkueeni, Martic kuvaili.

Myös Autio oli samoilla linjoilla.

– Käsi sydämellä voin sanoa, että meillä on aidosti huikea joukkue. Toimintakulttuuri, joka vuosien aikana on saatu futsalmaajoukkueeseen luotua, jo ennen minun aikaani, on sellainen, että tähän on nasta tulla ja kaikki ovat ylpeitä, kun saavat edustaa Suomea. Kaikilla on rakkaus lajia ja peliä kohtaan, Autio kuvaili.

Kisat pelataan ilman yleisöä

Suomesta keskiviikkona 19. tammikuuta alkaneisiin kisoihin ostettiin heti järjestäjämaa Hollannin jälkeen eniten lippuja. Suomalaisfanit saivat kuitenkin ikäviä uutisia alle viikko ennen Suomen avausottelua, kun Hollannissa päätettiin jatkaa rajoituksia. Yleisö ei näin ollen pääse seuraamaan ainakaan alkusarjan otteluita.

Koronasäädökset ovat jalkapallon EM-kisoja löyhemmät, eivätkä pelaajat ole hotellissa kuplassa yhden hengen huoneissa. Joukkueet eivät ole myöskään omissa hotelleissaan, vaan Euroopan jalkapalloliitto Uefa on hoitanut hotellivaraukset ja majoittanut joukkueet kahteen hotelliin.

EM-lohkossa vastassa Italia, Slovenia ja Kazakstan

Lokakuussa Hollannin Zeistissa pidetyssä arvontatilaisuudessa Suomi arvottiin samaan lohkoon Italian, Kazakstanin ja Slovenian kanssa. Italia on Suomelle tuttu vastustaja EM-karsinnoista, joissa Italia kaatoi Suomen 7–4 ja 4–2. Kazakstan on ennakolta jopa lohkon kovin vastustaja, sillä se eteni viime syksynä MM-kisoissa välieriin asti.

Suomi hioi kuntoaan EM-kisoihin, kun se kohtasi niin ikään turnaukseen valmistautuvan Kroatian kahdessa maaottelussa joulukuussa. Espoossa ja Tampereella pelatut ottelut päättyivät Suomen 1–0-voittoon ja 4–6-tappioon.

EM-karsinnan lohkot ja Suomen ohjelma:

A-lohko: Alankomaat (isäntä), Ukraina, Serbia, Portugali

B-lohko: Kazakstan, Italia, Slovenia ja Suomi

C-lohko: Venäjä, Puola, Slovakia ja Kroatia

D-lohko: Georgia, Espanja, Azerbaidzan ja Bosnia-Hertsegovina

Suomen ottelut:

To 20.1. Italia–Suomi / Groningen
Ma 24.1. Suomi–Kazakstan / Groningen
Pe 28.1. Slovenia–Suomi / Amsterdam

Yle näyttää joka päivä yhden alkusarjan ottelun futsalin EM-kisoista. Ottelulistan löydät täältä.

Juttua muokattu 20.1. Lisätty tieto Mikko Kytölän poisjäännistä ja hänen korvaajastaan, ja päivitetty yleisöä koskevaa kappaletta.

Lue lisää: