"Huippufiilikset!" – Rosa Pohjolaiselle uransa paras maailmancup-sijoitus

Rosa Pohjolainen nappasi 14. sijan Schladmingin maailmancup-pujottelussa. 18-vuotias Pohjolainen saavutti näin uransa parhaan sijoituksen maailmancupissa.

Rosa Pohjolainen uransa parhaassa vauhdissa
Rosa Pohjolainen uransa parhaassa vauhdissa

Alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen naisten maailmancupissa, kun hän oli 14:s Itävallan Schladmingissa lasketussa iltapujottelussa.

USA:n Mikaela Shiffrin laski voittoon. Toiseksi laskenut slovakialainen Petra Vlhova varmisti pujottelucupin voiton. Shiffrin löi Vlhovan 0,15 sekunnilla. Saksalainen Lena Dürr sijoittui kolmanneksi, 0,93 sekuntia kärjestä.

Pohjolaisen tietä hyvään loppusijoitukseen silotti kuuden laskijan ulosajo toisella kierroksella. Aikaeroa kärkeen kertyi 1,92 sekuntia.

18-vuotiaan Pohjolaisen aiempi paras maailmancup-sijoitus oli viime marraskuulta Kittilän Levin pujottelun 24. sija. Nyt kohennusta tuli komeasti kymmenen pykälää.

– Huippufiilikset! Laskin Levillä pisteille, mutta Levin jälkeen on ollut vaikeuksia, on tullut epäonnistumisia ja ulosajoja. Teki kyllä hyvää saada onnistuminen, Pohjolainen kertoi tunnelmiaan Yle Urheilulle.

– Ensimmäinen laskuni meni ihan hyvin eikä tullut mitään isompia virheitä. Toisessa laskussa rata oli haastavampi, käännökset eivät osuneet alussa kohdalleen ja rytmistä oli vaikea enää saada kiinni, Pohjolainen kertasi.

Avauskierrokselle lähtönumerolla 54 startannut Pohjolainen laski nappivedollaan 14:nneksi.

– Suksien huoltajani sanoi minulle aika hyvin, että nauti vain laskemisesta. Yritin vain nauttia ja laskea niin hyvin kuin osaan, Pohjolainen kertasi tunnelmiaan ennen toista laskuaan.

– Hyvä sijoitus, niin mikäs tässä. Ensimmäiset maailmancupin pisteeni ulkomailta, Pohjolainen muistutti.

"Pitkä ja kivinen tie"

Suomalaisen alppihiihdon suurlupaus Pohjolainen koki kovia viime kaudella, kun mainiosti alkanut kausi päättyi polvivammaan jo tammikuussa. Pohjolainen kaatui harjoituslaskussaan Italiassa. Polven eturistiside meni poikki.

– On ollut pitkä ja kivinen tie, mutta ei ole onneksi tullut mitään takapakkeja. Polven kuntouttaminen vei pitkään ja vei oman aikansa saada luottamus takaisin laskemiseen, Pohjolainen kertoi.

Pujottelun maailmancup jäi nyt olympiatauolle. Pohjolaisen 14. sija oli vankka näyttö Pekingin olympialaisiin, joihin viimeiset valinnat tehdään tammikuun 24. päivänä.

– Tulee sieltä, jos tulee. Sanoisin, että tällä hetkellä Peking olisi minulle vain hieno kokemus, koska en voi vielä realistisesti lähteä hakemaan mitaleita, Pohjolainen totesi.

Lue myös: