Korisliigan kärkijoukkue Karhu Basket jäämässä pois Suomen cupin välierästä, altistuneilla pelaajilla pikatestit positiivisia

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo, että Kauhajoen taival Suomen cupissa on päättymässä kesken.

Sarjaa johtavaa Karhu Basketia uhkaa karanteeni. Kuva: Tomi Hänninen

Miesten Korisliigan kärkijoukkuetta Kauhajoen Karhu Basketia ei todennäköisesti nähdä perjantaina Suomen cupin välierässä Salon Vilpasta vastaan.

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo Yle Urheilulle, että joukkue joutunee jäämään pois ottelusta koronatartuntojen takia.

Joukkueen pelaajan lähipiirissä on todettu koronatartunta, ja osa pelaajista on antanut kotona tehtävästä pikatestistä positiivisen tuloksen.

– Neljä joukkueemme pelaajaa oli altistunut viikonloppuna illanvietossa. Pelaajilla on oireita.

Ojalan mukaan koko joukkue on altistunut koronalle harjoituksissa. Koko joukkueelle on tehty tarkemmat koronatestit, joiden tuloksia odotellaan torstaiksi.

– Tällä hetkellä harmittaa pirusti. Olimme ladanneet Suomen cupiin paljon. Olimme rakentaneet koronakulpaa ja joukkueella on selvät ohjeet. Mutta ei ihan kaikkea tekemistä pysty rajoittamaankaan.

Ojalan mukaan ensi viikon keskiviikon ottelu Joensuun Katajaa vastaan siirtynee eteenpäin, jos testit ovat positiivisia.

Karhu Basket johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla Kouvoihin. Koko taulukko löytyy tästä.

Lue myös: