Verohallinto hakee Mestaruusliigassa pelaavaa Kokkolan Tiikereitä konkurssiin

Verohallinto hakee lentopalloseura Kokkolan Tiikereitä konkurssiin. Toiminnanjohtaja Jussi Jokisen mukaan konkurssivaateen perusteissa on kyse väärinkäsityksestä.

Verohallinto hakee Mestaruusliigassa pelaavaa Kokkolan Tiikereitä konkurssiin. Kuva: Tomi Hänninen

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavaa Kokkolan Tiikereitä haetaan konkurssiin.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan asia on tullut vireille Pohjanmaan käräjäoikeuteen 10. tammikuuta.

Kokkolan Tiikereiden toiminnanjohtaja Jussi Jokinen vahvistaa asian, mutta kuulleensa konkurssihakemuksesta ensimmäisen kerran median kautta.

Verohallinto velkoo seuralta yli 50 000 euron saatavia.

Jokisen mukaan konkurssihakemus perustuu väärinkäsitykseen.

– Fakta on se, että Tiikereillä ja verottajalla on maksusuunnitelma, jota on tarkennettu viimeksi 2021 kesäkuun lopussa ja lokakuun lopussa. Nyt jostain syystä saimme median kautta tiedon, että konkurssihakemus on tehty, Jokinen sanoo.

– Nyt on käynyt selvittelyssä ilmi, että meidän saldot on noussut niin paljon, että verottaja katsoo maksusuunnitelman rauenneen, Jokinen jatkaa.

Toiminnanjohtaja kertoo olleensa yhteydessä Verohallinnon edustajaan. Seuralla ja verottajalla on toistaiseksi eri näkemys noin 14 000-15 000 euron velkasaldosta.

– Odotan, että kun tämä selvitetään verottajan kanssa, todetaan, ettei saldo ole kasvanut vaan todennäköisesti sopimusaikana laskenut kuten pitää.

Lentopallon Mestaruusliigan hallituksen puheenjohtaja Karri Virtanen pitää Kokkolan Tiikereiden tilannetta äärimmäisen surullisena.

– Uutinen oli jopa pysäyttävä. Se on ollut kaiken aikaa tiedossa, että meillä liigassa on useampikin seura, joka kamppailee vallitsevan tilanteen kanssa, Virtanen sanoo.

Virtanen alleviiva, että viime aikojen yleisörajoitukset ovat kaventaneet seurojen tulopohjaa kriittisesti.

– Kaikki vähäisetkin puskurit on syöty. Pidän jopa todennäkoisenä, että vastaavista kamppailuista kuullaan jatkossa, Virtanen sanoo.

Tiikereiden toiminnanjohtaja Jussi Jokisen mukaan seuran talous on ollut koronan vuoksi haastava pitkään, eikä kolmas korona-ajan liigakausi näytä tuovan helpotusta. Jokisen arvion mukaan tuottovaje lähentelee jo 150 000 euroa.

Mestaruusliigasta sulkeminen olisi äärimmäinen keino

Kokkolan Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä ei tässä vaiheessa halunnut kommentoida tarkemmin seuran taloutta. Hän kuitenkin totesi Ylelle olevansa "erittäin harmistunut pelaajien puolesta tilanteesta".

Keskisipilän mukaan hän keskittyy joukkueen kanssa harjoitteluun ja pelaamiseen.

– Toivon koko sydämestäni, että asiat kääntyvät parhain päin. Tämä on hieno seura, jolla on pitkät perinteet, Keskisipilä arvioi.

Lentopallon Mestaruusliigan hallituksen puheenjohtaja Karri Virtanen kertoo, että talousvaikeuksissa olevaa Tiikereitä ei tällä hetkellä uhkaa sarjasta sulkeminen.

– Meillä on liigassa erillinen talousryhmä, jonka kanssa asiota nyt käydään laajemmin läpi ja selvitetään. Sarjasta sulkeminen on äärimmäinen keino, Virtanen sanoo.

Juttua täydennetty kello 18.29 lentopallon Mestaruusliigan hallituksen puheenjohtaja Karri Virtasen kommenteilla.