Valtter Virtanen selvitti tiensä taitoluistelun EM-kisojen vapaaohjelmaan – katso Virtasen lyhytohjelman kohokohdat

Valtter Virtanen ylsi Tallinnassa kauden parhaaseen suoritukseensa. Milania Väänänen ja Mikhail Akulov eivät päässeet pariluistelussa vapaaohjelmaan.

Valtter Virtasen lyhytohjelman kohokohdat
Valtter Virtasen lyhytohjelman kohokohdat

Suomen Valtter Virtanen keräsi taitoluistelun EM-kisojen lyhytohjelmassa 67,34 pistettä. Hänet nähdään perjantain vapaaohjelmassa. Virtanen oli lyhytohjelman 20:s, kun vapaaohjelmaan kelpuutettiin 24 parasta luistelijaa.

Lyhytohjelman ykkönen oli 99,76 pistettä kerännyt Venäjän Andrei Mozalev. Venäjällä on ennen vapaaohjelmaa kolmoisjohto, sillä lyhytohjelmassa toinen oli Mark Kondratjuk pistein 99,06 ja kolmas Jevgeni Semenenko lukemin 99,04.

Kahdeksansissa EM-kisoissaan luistelevan 34-vuotiaan Virtasen paras sijoitus EM-kilpailuissa on 18. sija vuodelta 2015. Tallinnan EM-jäällä hän taituroi lyhytohjelmassa kansainväliset ennätyspisteensä.

Suomalainen teki laadukasta jälkeä ja keräsi tuomaristolta plussaa kaikista elementeistään. Onnistuneiden hyppyjen ohella askelsarja ja kaksi kolmesta piruetista arvioitiin korkeimmalle eli nelostasolle.

Vain yhdistelmäpiruetti, joka oli ohjelman viimeinen elementti, jäi vaikeustasolle kaksi. Liian hitaasti pyörinyt piruetti aiheutti ajanylityksen, josta sääntöjen mukaisesti sakotettiin yksi piste.

– Olen tosi tyytyväinen. Oli hyvä fiilis, kroppa toimi ja mieli oli siellä, missä pitikin, Virtanen totesi huojentuneena.

Miesten vapaaohjelmaa voi seurata Yle areenassa 14. tammikuuta klo 17.55 alkaen.

Katso alta Virtasen koko lyhytohjelma.

Vallter Virtanen luisteli Suomen mestariksi ennätyspistein.

Väänänen ja Akulov debytoivat EM-kilpailuissa

Suomen pariluistelijat Milania Väänänen, 18, ja Mikhail Akulov, 29, luistelivat ensimmäistä kertaa parina aikuisten arvokisoissa.

Tallinna EM-kisojen lyhytohjelmaan sisältyi yksi kaatuminen. Milania Väänänen menetti tasapainonsa ohjelman alkupuolella kolmoissalkovin alastulossa.

Pari sai lyhytohjelmasta pisteet 46,34. Väänänen ja Akulov eivät selvinneet EM-kisojen vapaaohjelmaan.

Kaksikon suorituksen voi katsoa kokonaisuudessaan alta.

Väänänen ja Akulov debytoivat EM-kilpailuissa – lyhytohjelman pisteet 46,34

Päivitetty juttua 12.1.2022 klo 17.48: lisätty Virtasen kommentteja ja täydennetty juttua.

Päivitetty juttua 12.1.2022 klo 21.38: lisätty Milania Väänäsen ja Mikhail Akulovin pisteet ja video lyhytohjelmasta.

Lue myös: