Koronapandemia pakottaa Jokerit peräti kuuden viikon ottelutauolle – päävalmentaja Marjamäki kertoo, miten aika hyödynnetään

KHL aloittaa olympiatauon suunniteltua aikaisemmin koronapandemian takia. Jokereiden harjoitusvahvuudessa on kisojen aikaan noin 15 kenttäpelaajaa.

Jokerit pelaa seuraavan kerran 22. helmikuuta TsSKA Moskovan vieraana. Kuva: All Over Press / Emil Hansson

Jokereiden olympiatauko alkoi etuajassa, kun 22. tammikuuta ohjelmassa ollut ottelu Jekaterinburgia vastaan peruttiin koronapandemian takia.

KHL on päättänyt panna ottelut tauolle 15. tammikuuta alkaen olympialaisten päättymiseen asti. Ennen olympiataukoa pelataan enää kolme ottelua: 13.1. Avtomobilist–Severstal ja SKA–Sotshi sekä 14.1. Admiral–Sibir.

KHL:n on tarkoitus palata olympiatauolta 22. helmikuuta. Jokerit pelaa tuolloin vierasottelun TsSKA Moskovaa vastaan.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoo, että koronatilanne vaikeuttaa KHL:ää merkittävästi. Sarjassa on tihennetty testausta. PCR-testit otetaan viiden päivän välein.

Marjamäen mukaan Jokerien joukkueessa on tällä hetkellä kolme pelaajaa sairastuvalla ja kaksi lievää loukkaantumista. Hän ei kerro, ovatko sairaana olevat pelaajat saaneet koronatartunnan.

– Kolme pelaaja oli viime pelistä sivussa sairastumisen takia. En valitettavasti pysty kertomaan kenenkään henkilökohtaisia terveystietoja.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoo, että joukkueesta lähtee useita pelaajia olympialaisiin. Kuva: Emil Hansson / All Over Press

Jokerit oli valmistautunut pitkään kolmen ja puolen viikon olympiataukoon. Ottelusiirtojen takia taukoa peleistä tulee yhteensä kuusi viikkoa. Joukkue aikoo käyttää ajan harjoittelemiseen.

– Panostamme fysiikkatreeniin. Luistelemme ja kamppailemme paljon. Viisikkopelaamiseen ja taktisiin asioihin emme pysty kauheasti keskittymään, kun on niin paljon porukkaa pois. Meiltä lähtee erittäin monta pelaajaa olympialaisiin eri maajoukkueisiin.

Marjamäen mukaan Jokereilla on Pekingin kisojen aikana noin 15 kenttäpelaajaa käytössään.

Marjamäki toivoo, että joukkue pysyy terveenä olympiakisojen jälkeen.

– Olemme vetäneet hyvällä draivilla ja harjoitelleet hyvin. Menemme päivä kerrallaan eteenpäin. Pitää keskittyä asioihin, joihin voi vaikuttaa.

Jokerit on tällä hetkellä kolmantena KHL:n läntisessä konferenssissa.

Lue lisää: