Jenni Saarinen eteni vapaaohjelmaan taitoluistelun EM-kisoissa, Ounasvuoren kisat päättyivät – katso tästä suomalaisten lyhytohjelmat

Jenni Saarinen eteni vapaaohjelmaan taitoluistelun EM-kisoissa Tallinnassa. Pikahälytyksellä kisoihin osallistunut Oona Ounasvuori jäi niukasti 24 parhaan ulkopuolelle.

Katso tästä Jenni Saarisen EM-lyhytohjelman kohokohdat
Katso tästä Jenni Saarisen EM-lyhytohjelman kohokohdat

Jenni Saarinen oli taitoluistelun EM-kisojen lyhytohjelmassa 16:s ja selvitti tiensä lauantain vapaaohjelmaan Tallinnassa. Suomen toinen edustaja Oona Ounasvuori jäi sijalle 26, kun 24 parasta pääsi jatkoon.

Saarinen aloitti ohjelmansa vakuuttavasti kolmois-kolmoisyhdistelmällä. Tamperelainen suoriutui varmasti ohjelman muistakin elementeistä paitsi kolmoissalchowin alastulossa hän joutui ottamaan käsillään tukea jäästä.

Saarinen sai pisteet 58,93. Suomalaisen ennätystulos on noin kymmenen pistettä parempi.

– Tämä oli ihan ok, sellainen perussuoritus. Tänään oloni ei ollut kuitenkaan niin rento kuin aiemmin tämän kauden lyhytohjelmissa. Jännitti yllättävän paljon. Minulle rentous on avainsana. Pakolla puristaminen ei auta yhtään, Saarinen sanoi.

Katso alta Jenni Saarisen koko lyhytohjelma.

"Olisin toivonut pääseväni omalle tasolleni"

Ounasvuori sai varasijalta paikan EM-kilpailuihin Emmi Peltosen loukkaantumisen takia. Hän jäi niukasti vapaaohjelmafinaalista. Ounasvuoren saldoksi jäi pisteet 49,13 – finaaliin olisi tarvittu 3,5 pistettä enemmän.

– Jännitin, en niinkään henkisesti, mutta kropassa kyllä tuntui. Hätiköin sen takia lutzin ponnistuksessa. Onneksi sain yhdistelmän tehtyä ja pelastettua tilannetta, mutta iso pistemenetys se oli. Olisin toivonut pääseväni omalle tasolleni, joten harmittaa, Ounasvuori harmitteli.

Katso alta Oona Ounasvuoren koko lyhytohjelma.

Naiset, lyhytohjelma:
1) Kamila Valijeva Venäjä 90,45 pistettä
2) Loena Hendrickx Belgia 76,25
3) Aleksandra Trusova Venäjä 75,13
4) Anna Shtsherbakova Venäjä 69,05
5) Jekaterina Kurakova Puola 67,47
6) Anastasiia Gubanova Georgia 67,02

16) Jenni Saarinen Suomi 58,93
26) Oona Ounasvuori Suomi 49,13

Yle välittää taitoluistelun EM-kisat kanavillaan.

Lue myös: