Tero Seppälältä erinomainen ampumahiihdon pikakilpailu Ruhpoldingissa – katso kuinka suomalaisen puhdas ammunta kantoi 5. sijalle

Seppälä paukutti täydelliset kaksi ammuntaa miesten 10 kilometrin pikakilpailussa Saksassa. Kisan voitti Ranskan Quentin Fillon Maillet.

Tero Seppälä ampui kaikki tauluun ja teki loistosuorituksen
Tero Seppälä ampui kaikki tauluun ja teki loistosuorituksen

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen Tero Seppälä oli erinomaisessa vauhdissa Saksan Ruhpoldingissa miesten 10 kilometrin pikakilpailussa. Seppälä ampui kaksi puhdasta kierrosta ja hiihti mainiosti sijoittuen kilpailussa lopulta viidenneksi.

Seppälän torstain viides sija sivuaa hänen parasta maailmancupin sijoitustaan.

– Hiihtoladulla oli tänään aika nihkeitä ylämäet. Sain siellä itsestäni irti tasaista menoa, mutten mitään huippuvauhtia löytänyt. Ehkä se kuitenkin auttoi tekemään penkalla noin hyvän suorituksen, Seppälä kertoi Yle Urheilulle kisan jälkeen.

– Onnistuin hyvin penkalla. Oli tärkeää, että valmistelut onnistuivat nopeasti. Sitä haimme ja sitä kautta sain hyvät ampuma-ajat ja -rytmin.

Voit katsoa Seppälän ammunnat jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Kilpailun voittoon hiihti Ranskan Quentin Fillon Maillet ennen Saksan Benedikt Dollia. Ranskalaisen suoritus oli erinomainen hänen ammuttuaan puhtaan kilpailun ja hiihdettyään erinomaisesti. Fillon Mailletin voittoaika oli 23.23,7. Doll jäi toiseksi 7,2 sekunnin erolla ranskalaiseen.

Maaliin tullessaan Seppälä oli kisan kolmantena, 41,9 sekuntia kärkiaikaa hitaampana. Mainio pikakilpailusuoritus antaa Seppälälle mukavat lähtökohdat viidenneltä lähtösijalta sunnuntaina kilpailtavaan takaa-ajoon.

– Tämä oli ruksattu itselleni yhdeksi tärkeimmistä kisoista ennen Pekingin olympialaisia. Pääsin näyttämään, että osaan hommani. Viimeisellä ringillä yritin puristaa irti kaiken, mitä koneesta lähti.

25-vuotias Seppälä on ollut miesten ampumahiihdon maailmancupin yksi kauden yllättäjistä. Suomalainen pääsi viime kaudella vain kahdesti 20 parhaan joukkoon (16:s ja 19:s) maailmancupin henkilökohtaisilla matkoilla.

Seppälän tasonnostossa suuri yksittäinen syy on ammunnan parantumisessa. Hänen tämän kauden ampumatarkkuutensa makuulta oli 90-prosenttista ja pystystä 83-prosenttista ennen Ruhpoldingin kilpailujen alkua.

– Olen hyvässä kunnossa ja tärkeintä oli saada ammunta kuntoon, viime viikko oli sen osalta haastavampi. Vielä kun päästään minulle otollisempiin maastoihin olympialaisissa ja Antholz-Anterselvassa, niin hiihtonikin paranee, Seppälä totesi.

Suomen Olli Hiidensalo puolestaan jäi kilpailussa 48. sijalle. Hiidensalo ampui makuulta yhden ohilaukauksen. Pystystä myös hän onnistui puhtaasti, ja lopulta eroa Fillon Maillet’hen kertyi 1.32,8.

Miehet kilpailevat seuraavan kerran maailmancupin kisassa lauantaina viestikilpailussa. Sunnuntaina luvassa on takaa-ajo. Yle näyttää miesten ja naisten ampumahiihdon maailmancupin kilpailut suorana.

Voit katsoa Ylen viikonlopun urheilutarjonnan ampumahiihdon ja muiden lajien osalta tämän linkin kautta.

Juttua muokattu 13.1.2021 kello 19:30: Lisätty Tero Seppälän kommentit kilpailusta.

Lue lisää: