Leijonien olympiavalinnoista alkoi vuotaa tietoja erikoisella tavalla – KHL-seurat paljastivat neljä kisoihin lähtevää suomalaispelaajaa

Markus Granlund, Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Harri Säteri lähtevät Pekingin olympialaisiin, kertovat Salavat Julajev Ufa ja Sibir Novosibirsk. Suomen miesten maajoukkue julkaistaan kokonaisuudessaan 20. tammikuuta.

Markus Granlun+d (vasemmalla), Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen ovat valittu Leijonien olympiajoukkueeseen, kertoo heidän KHL-seuransa. Kuva: Donat Sorokin/TASS/All Over Pres

Suomen miesten Pekingin olympialaisiin lähtevä jääkiekkomaajoukkue aiotaan julkaista kokonaisuudessaan 20. tammikuuta. Kaksi venäläistä KHL-seuraa on kuitenkin julkaissut ennenaikaisesti neljän suomalaispelaajan nimet, jotka ovat valittu joukkueista olympialaisiin.

Salavat Julajev Ufa ja HC Sibir Novosibirsk kertovat valinnoista Twitter-tileillään.

Ufasta kisoihin on seuran mukaan matkalla kaikki sen kolme suomalaispelaajaa. Samassa ketjussa venäläisseurassa pelaavat Markus Granlund, Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen ovat Ufan mukaan kutsuttu Leijoniin.

Sibir Novosibirsk kertoo puolestaan, että maalivahti Harri Säteri on myös mukana olympiajoukkueessa. Sibir kertoo samassa julkaisussa myös slovakialaispuolustaja Michal Cajkovskyn ja yhdysvaltalaishyökkääjä Nick Shoren kisapaikoista.

KHL-seurojen ulostulot eivät ole olleet Suomen maajoukkueen aiemman halun mukaisia. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ja general manager Jere Lehtinen ovat aiemmin halunneet pitää pelaajien nimet ja joukkueeseen jo valittujen pelaajien lukumäärän salassa.

– Jos latelee lukuja, niin kohtahan joku pelaaja kiukuttelee, että onko jollekin soitettu ja toiselle ei. Lähdetään siitä, että vielä ei ole nimetty ketään. Annetaan pelaajille työrauha. Pystymme kaikki varmaan odottamaan vajaat pari viikkoa vielä, Jalonen kommentoi aiemmin Yle Urheilulle.

Lue myös: