Tuukka Rask palasi kaukaloon voitokkaasti – Patrik Laineelta komea "tavaramerkkimaali"

Tuukka Rask oli pelannut edellisen kerran kesäkuussa. Lonkkaleikkauksen jälkeen kaukaloon palannut Rask torjui Bostonille 3–2-voiton Philadelphiasta.

Tuukka Rask torjui voiton Bostonille paluuottelussaan
Tuukka Rask torjui voiton Bostonille paluuottelussaan

Tuukka Raskin odotettupaluu jääkiekkoliiga NHL:ssä Boston Bruinsin maalille nähtiin, kun joukkue kohtasi kotijäällään Philadelphia Flyersin. Rask torjui Bostonille 3–2-voiton. Hän torjui muun muassa pari läpiajoa ja pysäytti kiekon kaikkiaan 25 kertaa. Flyersin maalilla Carter Hart venyi 33 torjuntaan.

Tshekkihyökkääjä David Pastrnak teki Bostonille kolme maalia. Erik Haula oli syöttämässä niistä ensimmäistä. Hattutemppu oli Pastrnakille jo 11:s NHL:n runkosarjassa. Bostonille voitto oli neljäs peräkkäin ja se on itäisen konferenssin kahdeksantena.

Viime kesän lonkkaleikkauksestaan toipunut Rask teki alkuviikosta Bruinsin kanssa loppukauden kestävän pelaajasopimuksen. Rask oli edellisen kerran ollut NHL-jäällä viime kesäkuussa.

NHL:n parhaan maalivahdin Vezina-palkinnon 2014 voittanut Rask on pelannut Boston Bruinsissa kaudesta 2007–2008. Hän voitti joukkueen kanssa Stanley Cupin vuonna 2011.

Rask kiitti Bostonin kannattajia tuesta seuran Twitterissä julkaistulla videolla.

– Tunnelmani ennen peliä eivät olleet normaalit. En ole vielä tottunut pelipäivän rutiineihin. Oli hienoa nähdä seuramme kannattajat. He ovat parhaita.

Raskin mukaan pelin alku ei ollut helpoimmasta päästä. Ensimmäisessä erässä laukauksia ei juuri tullut.

– Onneksi sitten tuli pari helppoa vetoa ja pääsin peliin mukaan.

Rask sanoi, että on selvästi paremmassa tilanteessa kuin edelliskaudella.

– Lonkkaoperaation jälkeen pystyn liikkumaan maalilla selvästi paremmin kuin viime kaudella.

Rask torjui ottelussa muutaman läpiajon.

– Kun pelaajat väsyvät, läpiajoja syntyy helposti. Maalivahdin työ on paikata muiden virheitä. Onneksi pystyin torjumaan pari tänään, Rask sanoi Bruinsin Twitterissä.

Patrik Laineelta komea maali

Patrik Laine laukoi Columbuksen kolmannen maalin.

Patrik Laine tykitti "tavaramerkkimaalinsa", kun Columbus otti yllätysvoiton Carolinasta vieraskentällä peräti numeroin 6–0. Laine sai poikittaissyötön Boone Jenneriltä ja laukoi vastustamattomasti kiekon verkkoon. Carolina on Metropolitan-divisioonan kärjessä ja Columbus samassa divisioonassa viidentenä.

Osuma oli Laineen ensimmäinen kuuteen peliin ja kuluvan kauden viides.

Carolinan suomalaishyökkääjistä Sebastian Ahosta, Jesperi Kotkaniemestä ja Teuvo Teräväisestä ei ollut laittamaan kampoihin Columbukselle, joka johti kahden ensimmäisen erän jälkeen 2–0. Kolmannessa erässä vieraat mättivät maaleja neljä lisää. Laineen 3–0-maalin jälkeen Columbus teki runsaan minuutin aikana kaksi muutakin osumaa.

Vancouver Canucksin Juho Lammikko puolestaan otti syöttöpisteen joukkueensa kakkosmaalista, jolla vieraat yrittivät kuroa kiinni isäntäjoukkue Tampa Bay Lightningin etumatkaa kolmannessa erässä. Ottelun voitto kirjattiin Tampalle maalein 4–2.

NHL-tulokset

Boston – Philadelphia 3–2
B: Haula 0+1, Rask 25/27 torjuntaa

Carolina – Columbus 0–6
Co: Laine 1+0

Tampa Bay – Vancouver 4–2
V: Lammikko 0+1

NY Islanders – New Jersey 3–2

Detroit – Winnipeg 0–3

St. Louis – Seattle 2–1

Nashville – Buffalo 1–4

Chicago – Montreal 3–2 ja
M: Lehkonen 0+1

Calgary – Ottawa 1–4

Los Angeles – Pittsburgh 6–2
L: Kupari 0+1

San Jose – NY Rangers 0–3

Lue myös: