Riitta-Liisa Roposelta tunteikas kirjoitus – Onko pitkä ura huipulla ohi? "Innolla odotan elämän uusia haasteita"

Riitta-Liisa Roposen kuudennet olympialaiset jäivät haaveeksi. Hän julkaisi nyt tunteikkaan viestin Instagramissa, jossa kirjoitti, että "tämä oli tavallaan bonusvuosi ja olen kiitollinen kaikesta, mitä se tarjosi".

Riitta-Liisa Roposen unelma murskaantui. Kuva: Jarno Kuusinen / All Over Press

Suomen hiihtomaajoukkue Pekingin olympialaisiin sai sinettinsä keskiviikkona, kun joukkueeseen valittiin Jasmin Kähärä ja Remi Lindholm.

Sekä Les Roussesin maailmancupin kisat (14.–16.1.) että Planican kisat (21.–23.1.) peruttiin koronatilanteen vuoksi, joten esimerkiksi Riitta-Liisa Roposella ei ollut enää mahdollisuutta antaa olympianäyttöjä maailmancupissa.

43-vuotias Roponen oli tähdännyt tosissaan uransa kuudensiin olympialaisiin, mutta nykyiset näytöt eivät riittäneet. A-maajoukkueen konkarilla on tältä kaudelta vain yksi kilpailu, jossa hän on yltänyt maailmancupin pisteille. Davosin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähdössä Roponen löytyi sijalta 27.

Vuodenvaihteessa Roponen joutui jättämään Tour de Skin kesken, minkä jälkeen hän sairasteli. Roponen ei pystynyt osallistumaan Imatran SM-kisoihin viime viikonloppuna.

Roponen on purkanut nyt pettymystään Instagramissa.

– Kauden suuri unelma ja tavoite oli tietysti olympialaiset, ja kaikki harjoitukset, leirit ja olosuhteet oli valittu sen mukaan. Leireilin paljon yksin, erossa lapsesta, puolisosta, koirasta ja läheisistä, mikä oli täysin oma valinta ja paras suunnitelma meidän omalta joukkueelta. Vaikka en saavuttanut omaa tavoitetta, enempää kuin oma paras ei voi vaatia. Ja se riittää, Roponen kirjoitti.

– Kun oma kroppa on työvälineenä, niin siihen vaikuttaa myös henkinen jaksaminen. Kausi on ollut raskas läheisen vakavan sairauden vuoksi ja normielämän tuomat haasteet ovat myös olleet erilaiset. Mutta mitään en tekisi toisin, vuosi on antanut myös niin paljon uusia kokemuksia ja ilon ja onnen hetkiä!

Viime kaudella Roponen vastasi kovasta suomalaisyllätyksestä, kun hän ylsi Oberstdorfin MM-kisoissa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa kymmenenneksi ollen kisan paras suomalainen. Hän oli mukana myös Suomen viestipronssijoukkueessa, jolloin hänestä 42-vuotiaana tuli hiihtolajien vanhin MM-mitalisti kautta aikain.

Roponen toipui arvokisamitalistiksi muun muassa selkäoperaation jäljiltä – jo MM-valinta Oberstdorfiin oli yllätys. Kuudennet viiden renkaan kisat jäivät kuitenkin haaveeksi.

– Ylpeänä voin todeta antaneeni kaiken sata prosenttia, mutta tämän enempään se ei riittänyt. Tämä oli tavallaan bonusvuosi ja olen kiitollinen kaikesta, mitä se tarjosi. Teiltä saamani tuki saa minut tuntemaan itseni supernaiseksi, kun ajattelen, miten valtava joukko on elänyt mukana. Innolla odotan elämän tuomia uusia haasteita. Kiitos tuesta ystävät, kiitos luottamuksesta yhteistyökumppanit, kiitos teille jokaiselle tsempeistä ja kannustuksesta!

Olympialaisiin valitut Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen sekä entinen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen ovat kommentoineet Roposen julkaisua sydänhymiöin.

– Sä oot kultaa! hehkuttaa Pärmäkoski.

MAASTOHIIHTOJOUKKUE PEKINGIN OLYMPIALAISIIN:

Jasmi Joensuu
Anne Kyllönen
Jasmin Kähärä
Katri Lylynperä
Johanna Matintalo
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski

Ristomatti Hakola
Perttu Hyvärinen
Remi Lindholm
Joni Mäki
Iivo Niskanen
Lauri Vuorinen

Lue lisää: