Valtter Virtanen 19:s EM-kisoissa: "On hienoa huomata, että olen pystynyt kehittymään niin teknisesti kuin esiintyjänä"

34-vuotias Virtanen sai vapaaohjelmasta ennätyspisteensä 190,97.

Valtter Virtanen taituroi vapaaohjelmassa EM-kisoissa
Valtter Virtanen taituroi vapaaohjelmassa EM-kisoissa

Valtter Virtanen sijoittui 19:nneksi vapaaohjelmassa taitoluistelun EM-kisoissa Tallinnassa. Lyhytohjelmassa sijalle 20 yltänyt Virtanen palkittiin vapaaohjelmassa pistein 190,97, joka on hänen uusi ennätyksensä kansainvälisissä kilpailuissa. Parhaimmillaan hän ollut EM-kisoissa 18:s vuonna 2015.

Virtanen yritti alussa rohkeasti neloistulppia, joka ei kuitenkaan onnistunut ja hän joutui ottamaan tukea kädellään jäästä. Pienestä epäpuhtaudesta huolimatta Adam Solyan koreografioimasta modernista vapaaohjelmasta muodostui tyylikäs ja laadukas kokonaisuus.

– Nämä olivat siistit kisat. Urani paras arvokisa, Valtter Virtanen luonnehti luistelunsa jälkeen.

Aiemmin virheitä pelännyt luistelija on löytänyt uuden vireen luisteluunsa ja nauttii edelleen urheilusta arvokilpailutasolla. Rentous ja varmuus harjoituksissa ovat siirtyneet myös kilpailutilanteisiin.

– Kun turha häslääminen on jäänyt taakse ja palaset elämän eri osa-alueilla ovat loksahtaneet kohdilleen, on tekemiseen tullut rauha. On hienoa huomata, että olen pystynyt kehittymään niin teknisesti kuin esiintyjänä, kilpailujen vanhin osallistuja, 34-vuotias Virtanen analysoi.

Virtasen haastattelut olivat ohjelman jälkeen kysyttyä tavaraa. Moni halusi kuulla, miten suomalainen onnistuu yhdistämään lääkärin ammatin ja huippu-urheilun.

– Joskus tein jopa 40 tuntia lääkärin työtä viikossa ja harjoittelin samalla. Viimeisen vuoden ajan olen keskittynyt nyt vuoden vanhaan tyttäreeni sekä urheilemiseen ja tehnyt töitä vain kymmenisen tuntia viikossa. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet elämäni parasta aikaa, Virtanen sanoi.

Syynä Virtasen lähiaikojen pursuavaan kilpailuintoon ovat maaliskuisiin MM-kilpailuihin vaadittu vapaaohjelman teknisten pisteiden raja 64, joka miesluistelijoiden on saavutettava saadakseen osallistumiskelpoisuuden. Tallinnassa Virtanen jäi siitä 3,25 pistettä.

Kilpailun voittoon luisteli 18-vuotias Venäjän Mark Kondratjuk, hopea meni Italian Daniel Grasslille ja pronssi Latvian Deniss Vasiljevsille.